eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Port Elizabeth, 2010. június 26.Az uruguayi Luis SUÁREZ (szemben) csapattársával, Edinson CAVANI-val ünnepli gólját a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében játszott Uruguay-Koreai Köztársaság mérkőzésen a Port Elizabeth-i Nelson Mandela Bay Stadionban 2010. június 26-án. Uruguay 2-1-es győzelemmel jutott a negyeddöntőbe. (MTI/EPA/Nic Bothma)
Nyitókép: NIC BOTHMA

Ünnepel-e duplán Luis Suárez?

Luis Suárez századszor játszik ma az uruguayi válogatottban. Az A csoport negyedik mérkőzésének az ő ünnepe mellett jelentős tétje is van: amennyiben a Celeste legyőzi a szaúdiakat (valljuk be, erre jó esély van…), eldől, hogy ebből a négyesből az orosz és az uruguayi válogatott a továbbjutó.

A szaúdiak rettenetesen kezdtek, az első kör legsúlyosabb vereségét szenvedték el a nyitó mérkőzésen a házigazda oroszok ellen. Az öt kapott góllal zárult találkozó korábbi (rossz) emlékeket idézett az ázsiai válogatott hívei számára. A szaúdiak 2002-ben a németek ellen 0-8-cal kezdtek, s az 1998-as és a 2006-os tornán is beleszaladtak egy-egy súlyos vereségbe, előbb a franciáktól, majd az ukránoktól kaptak egy négyest. Ám a mostani meccs esélyeinek latolgatóinak is figyelmeztető (miközben persze nyilvánvaló, hogy a Cavani, Suárez kettőssel támadó Celeste a favorit), hogy a szaúdiak mindhárom tornán összeszedték magukat a nagy pofon után. Bordeaux-ban még pontot is szereztek a 0-4 után a dél-afrikaiak ellen, Szaitamában csak 1-0-s vereséget szenvedtek a kameruniaktól, Kaiserslauternben ugyancsak 1-0-ra kaptak ki a spanyoloktól. Érdekes, hogy most, az ötödik világbajnoki szereplésükön találkoznak majd először dél-amerikai válogatottal.

Az uruguayiak éppen az ünnepre készülő Luis Suárez formája miatt aggódnak. A Barcelona csatára az egyiptomiak ellen is kihagyott két helyzetet, 2014 novembere óta tizenhat válogatott meccsen csak hét gólt szerzett, ami az ő szintjén kevés. Az eddigi 99 válogatott mérkőzésén 51 gólt ért el (így fest az uruguayi örökranglista a szerzett gólokat tekintve: 1. Suárez, 2. Cavani, 3. Forlán), de ebből harmincat 2009 és 2013 között lőtt, illetve fejelt.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×