eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 29. szombat Péter, Pál
A belga Kevin De Bruyne (j) és az ukrán Heorhij Szudakov a németországi labdarúgó Európa-bajnokság E csoportja harmadik fordulójában játszott Ukrajna-Belgium mérkőzésen a stuttgarti MHP Arénában 2024. június 26-án.
Nyitókép: MTI/AP/Ariel Schalit

Gól nélküli döntetlennel búcsúztak az ukránok, a belgák nyolcaddöntősök

A belga válogatott gól nélküli döntetlent játszott az ukránokkal a labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának utolsó, harmadik fordulójában Stuttgartban, ezzel az ukránok búcsúztak a kontinenstornától, a rivális pedig bejutott a nyolcaddöntőbe.

Bár az ukránoknak mindenféleképpen győzelem kellett volna a biztos továbbjutáshoz - nekik volt a legrosszabb a gólkülönbségük a négy hárompontos csapat közül -, mégis a belgák kezdték támadószellemben a mérkőzést. Amikor pedig Domenico Tedesco belga kapitány csapatának térfelén volt játékban a labda, akkor sem nagyon tudták megközelíteni a kaput az ukránok. Ezt a 20. perc környékén unták meg és távolról kezdtek - igaz, sikertelenül - lőni. Ezt követően mindkét csapatnak adódtak helyzetei - Kevin De Bruynét pedig még lézerfénnyel is próbálták megzavarni az ukrán szurkolók a szabadrúgásai előtt -, de egyikük sem talált be.

A szünet után sem változott a játék képe, majd a 70. perc után a belgák beszorították az ukránokat, de nem tudták kihasználni lehetőségeiket. A hajrához közeledve Koen Casteelsnak kellett a gólvonalról mentenie, miután Ruszlan Malinovszkij tekerte szögletről egyből a kapura a labdát. A hajrában a belgák próbálták húzni az időt, az ukránok pedig már nem tudtak megújulni, így a gól nélküli döntetlennel ők búcsúztak.

Ezzel eldőlt, hogy a belgák jutottak tovább, és hétfőn a nyolcaddöntőben Franciaországgal játszanak Düsseldorfban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Katasztrofális folyamatot indított be az emberiség, egyre több jele van egy új veszélynek

Katasztrofális folyamatot indított be az emberiség, egyre több jele van egy új veszélynek

Napjainkban szinte minden napra jut egy-egy fontos űrkilövés, amelyek során ember alkotta szerkezeteket, műholdakat, vagy akár asztronautákat is szállító űrhajókat juttatnak a világűrbe. Egyesek szerint újra fellángolt a hidegháború idejéről ismert "űrverseny", több állam is Földön kívüli égitestekre szeretné eljuttatni saját űrhajósait a közeljövőben. Arról azonban már jóval kevesebb szó esik, hogy mi történik a Föld körüli pályára állított tárgyakkal a fellövésük után. Pedig a bolygónk körül keringő - akár a földi életre is veszélyt jelentő - űrszemét kezelésével egyre nehezebben birkóznak meg az űrkutatók, amelynek súlyos következményei lehetnek a jövőben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×