eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Liverpool, 2023. december 23.Szoboszlai Dominik (b), a Liverpool és Kai Havertz (j), az Arsenal játékosa az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában játszott  Liverpool FC-Arsenal FC mérkőzésén Liverpoolban 2023. december 23-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Adam Vaughan

Két nap szabadságot kapott Szoboszlai Dominik

A Liverpool tíz nap alatt négy meccset játszott az elmúlt időszakban, és Jürgen Klopp vezetőedző is elismerte, hogy mind mentálisan, mind fizikailag elfáradtak a játékosai.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, a Liverpool a Boxing Dayen idegenben 2–0-ra győzött a Burnley ellen az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában. Szoboszlai Dominik a kispadon kezdett, majd a 67. percben a holland Cody Gakpo helyére küldte őt a pályára Jürgen Klopp, a Mersey-parti klub német vezetőedzője. A magyar válogatott csapatkapitánya először állt be csereként a Premier League-ben, és volt két nagy helyzete is, gólt azonban ezúttal nem szerzett.

A Liverpool újabb győzelmének köszönhetően csütörtök estig biztosan az angol bajnoki tabella élén marad, ekkor fogadja a 2 pontos hátrányban lévő Arsenal a West Ham együttesét. Ha Mikel Arteta csapata nyer, visszaelőzi a „Vörösöket”.

Gondok a helyzetkihasználásban

Mohamed Salahék január elsején, az Anfielden a Newcastle ellen játsszák következő bajnoki meccsüket, Jürgen Klopp pedig úgy érezte, szükségük van egy kisebb pihenésre a játékosainak, ezért kaptak két szabadnapot a rangadót megelőzően. Valóban jól jön nekik egy kis szusszanás, ugyanis az erőltetett menetben, a nagy meccsdömping közepette néhány statisztikai mutatóban kisebb visszaesés látható náluk. A Liverpool ugyanis az elmúlt három bajnokiján ugyan 66-szor lőtt kapura – ebből 19-szer a Burnley ellen –, de csak 3 gólt szerzett, miközben már 13-szor találták el a kapufát a mostani szezonban a Liverpool futballistái – írja az Origo.

Ami a góllövőket illeti, a Liverpool legeredményesebb játékosa Mohamed Salah a PL-ben, 12 találatnál tart,

az egyiptomi csatár azonban hamarosan búcsút int egy rövid időre Angliának,

ugyanis elutazik a január 13-án kezdődő Afrikai Nemzetek Kupájára, melynek Elefántcsontpart lesz a házigazdája.

„Nagyon boldog voltam, mert nagyon sok helyzetünk volt, de megszámolni sem tudom, mennyit hagytunk ki az utóbbi időben. Nyugodtabbnak kell lennünk és hamarabb lezárni a meccseket.

Nagyon mozgalmas ez az időszak, kellenek a helyzetek és a biztos befejezések, hogy haladni tudjunk”

– értékelt Jürgen Klopp a Burnley elleni meccs után.

A német szakember kiemelte, hogy négy mérkőzést játszottak le tíz nap alatt, így nem csoda, hogy fizikailag és mentálisan is elég fáradtak a játékosai. „Most van öt napunk a következő meccsig, olyan, mintha nyaralni mehetnénk. A fiúk kapnak két nap szünetet. Mondtam a meccs előtt, ha nyernek, akkor kapnak két szabadnapot” – magyarázta Jürgen Klopp.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×