eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
SEVILLE, SPAIN - APRIL 20: Loic Bade of Sevilla FC celebrates after scoring the teams second goal with teammates during the UEFA Europa League Quarterfinal Second Leg match between Sevilla FC and Manchester United at Estadio Ramon Sanchez Pizjuan on April 20, 2023 in Seville, Spain. (Photo by Fran Santiago/Getty Images)
Nyitókép: Fran Santiago/Getty Images

A Sevilla kiejtette az önmagát megverő Manchester Unitedet

A Sevilla és a Juventus, valamint a Leverkusen és az AS Roma találkozik majd a labdarúgó Európa-liga elődöntőjében. Kerkez Milos csapata, az AZ ott van a Konferencia-liga legjobb négy csapata között.

A Sevilla az Old Traffordon két öngóllal mentette 2-2-re az eredményt egy héttel korábban – most viszont jobban játszott ellenfelénél. Harry Maguire hibája után en-Neszri szerezte az első gólt a 8. percben, majd Ocampos majdnem növelte az előnyt az első félidő hajrájában, ám a VAR lest látott, lest „ítélt”. Ezúttal ami késett, nem múlott, a Sevilla góllal kezdte a második félidőt Bade szerencsés megmozdulásának köszönhetően.

A Man United támadói gyenge teljesítményt nyújtottak, nem volt reális esélyük még a hosszabbítás kiharcolásához sem. Sőt, a 82. percben David de Gea óriási hibája után en-Neszri rúgott még egyet, 3-0, 5-2-es összesítéssel ment tovább a spanyol csapat. A két mérkőzést tekintve a kapott öt gólból (legalább) négyben szerepe volt valamelyik manchesteri játékosnak.

A Sevillának a Juventus lesz majd az ellenfele az elődöntőben. A hazai 1-0-s siker után Rabiot vezetést szerzett a Sporting elleni visszavágó elején. Gólját ugyan Edwards büntetőből kiegyenlítette, de a lisszaboni 1-1 elég volt az olaszoknak a továbbjutáshoz.

A másik ágon a Ferencvárost kiejtő Bayer Leverkusen lemásolta a budapesti meccskezdést: Moussa Diaby gólt szerzett az első percekben. A Németországban meglepően jól helyt álló Union St-Gilloise-nak kevés válasza akadt erre, a németek vendégként 4-1-re nyertek. (Összesítésben 5-2)

A Leverkusen az AS Romával találkozik az elődöntőben. Sokáig a Feyenoord állt jobban. A rotterdamiak ugyan hátrányba kerültek Spinnazola gólja után (akkor összesítésben 1-1-re, hosszabbításra álltak), de a brazil Igor Paixao gólja után okkal reménykedtek a „túlélésben”. A 89. percben aztán jött Paolo Dybala, aki legalább hosszabbításra mentette a mérkőzést csapatának..A 2x15 percben pedig José Mourinho csapata feltartóztathatatlan volt. Előbb El-Shaarawy, majd Pellegrini is gólt szerzett, a Farkasok 4-1-re nyertek.

Kialakult a Konferencia-ligában az elődöntő, az AZ, Kerkez Milos csapata is résztvevője lesz. A hollandok 2-0-ra verték az Anderlechtet, majd tizenegyesekkel továbbjutottak. A magyar válogatott játékos 110 percet játszott.

Az AZ a West Hem Uniteddel találkozik majd. A „kalapácsosok” ugyan hátrányba kerültek a belga Gent ellen, de aztán négy gólt is lőttek, 5-2-es összesítéssel jutottak tovább.

A Lech Poznan majdnem csodát tett Firenzében, miután a hazai 4-1-es vereség után idegenben már 3-0-ra vezetett. A Fiorentina végül lőtt két gólt, ezzel, bár 3-2-re kikapott, 6-4-es összesítéssel elődöntős lett.

Ellenfele Basel lesz, amely hosszabbításban 2-1-re nyert az OGC Nice ellen. A svájciak a 86. percben egyenlítettek, majd a 108. percben Nuhu is a franciák kapujába talált…

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

A Covid okozta demográfiai hatások világszerte a felnőttkori halálozás növekedését és a várható élettartam csökkenését váltották ki – állapította meg a neves brit orvosi folyóiratban, a Lancetben pár hete megjelent globális betegségteher-tanulmány (Global Burden of Diseases Study 2021), amely az 1950 és 2021 közötti időszak globális demográfiai változásait, beleértve a Covid-járvány 2020–2021-es időszakának hatásait elemezte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×