eur:
393.02
usd:
366.42
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
A szerb Novak Djokovic fotózáson vesz részt a Norman Brookes bajnoki trófeával Melbourne-ben 2023. január 30-án. Djokovic előző nap tizedszer nyerte meg a férfi egyes küzdelmeit az ausztrál nemzetközi teniszbajnokságon, miután a döntőben három szettben legyőzte a görög Sztefanosz Cicipaszt. Djokovic a 22. Grand Slam-trófeájával utolérte az örökrangsor élén a spanyol Rafael Nadalt, és január 30-án újra világelső lett.
Nyitókép: MTI/EPA-AAP/James Ross

Taróczy Balázs: már Djokovic ellenfelei sem hisznek abban, hogy legyőzhetik

A magyar teniszlegenda szerint biztosan a szerb bajnok lesz minden idők legeredményesebb férfi játékosa.

Ismét Novak Djokovic vezeti a férfi teniszezők világranglistáját, miután a 35 éves szerb játékos három játszmában verte a görög Sztefanosz Cicipaszt, és ezzel megnyerte tizedszer is az ausztrál nemzetközi bajnokságot. Novak Djokovic 22. Grand Slam-trófeájával utolérte az örökranglista élén a spanyol Rafael Nadalt.

Taróczy Balázs szerint ez volt a papírforma, az lett volna a meglepetés, ha nem a szerb játékos nyeri a melbourne-i versenyt.

"Az utóbbi időben egyértelműen bebizonyította, hogy ő a legjobb férfi teniszező. Ha az ember nézte a mérkőzéseit, akkor azt látta, hogy az ellenfelek is úgy gondolják, hogy ő a legjobb, és ez

óriási előny egy játékosnak, ha az ellenfelek annyira tisztelik, hogy maguk sem hisznek abban, hogy megverhetik"

– mondta a korábbi Grand Slam-győztes magyar teniszező.

Novak Djokovicnak nagy elégtételt is jelenthetett az ausztráliai siker azok után, hogy egy évvel ezelőtt nem engedték elindulni a Covid-oltás hiánya miatt. Taróczy Balázs azt emelte ki, hogy most úgy érte be nagy riválisát, Nadalt, hogy több esélyt is elszalasztott Djokovic, hiszen nemcsak az ausztrál nyílt bajnokságot kellett kihagynia, hanem a tavalyi US Openen is leléptették, amikor teljesen fölöslegesen elütötte a labdát, és eltalált egy vonalbírót.

"Két olyan Grand Slam-versenyről maradt le, amit jó eséllyel megnyerhetett volna, mégis maradt benne ambíció, és hihetetlen akaraterővel eljutott arra a szintre, és

most már nagyon nehéz elképzelni, hogy ne ő legyen az, aki a legtöbb Grand Slam-versenyt nyeri,

mert nehéz elképzelni, hogy ne nyerjen a közeljövőben egy újabb nagy tornát" – mondta a legendás magyar teniszező.

Djokovic már 35 éves, de Taróczy Balázs szerint még sikeres évek állhatnak előtte, mert ahogy a futballban is látni Messi vagy Ronaldo példáját, a teniszben is kitolódott az a határ, ameddig az élvonalban lehet játszani. Mint fogalmazott, ezek a játékosok gyerekkoruktól erre készülnek, és profi pályafutásuk alatt pedig szakemberek sora dolgozik azon, hogy minél tovább a csúcson tudjanak maradni.

"Djokovicról lehetett látni, hogy remek adottságokkal rendelkező fiatalember, nyugodtan elképzelhető, hogy el tud még játszani pár évet. Ez csak attól függ, hogy lesz-e elég ambíciója. Most biztos van, de ha megnyeri azt az egy vagy két Grand Slam-versenyt, ami még hiányzik ahhoz, hogy elhúzzon a többiektől, akkor lehet, hogy azt mondja: köszönöm szépen, ennyi elég volt, már mindent megtettem" – mondta Taróczy Balázs.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

Az elmúlt években újra emelkedett a Diszkont Kincstárjegyek (DKJ) aránya a magyar adósságfinanszírozáson belül, azt követően, hogy 2015-2021 között jelentősen visszaesett az állományuk. A Diszkont Kincstárjegy fontos likviditáskezelési eszköz, ezzel tudja ugyanis a finanszírozási igény rövidtávú ingadozását simítani az állam. 2024-ben fontos változások tapasztalhatók ezen a piacon, jelentősen csökkenhet a forgalomban lévő sorozatok száma és hamarosan elindulhat a csereaukciós rendszer.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×