eur:
392.92
usd:
366.44
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Az argentin Lionel Messi a katari labdarúgó-világbajnokság C csoportjának harmadik fordulójában játszott Lengyelország-Argentína mérkőzésen a Dohai 974 Stadionban 2022. november 30-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Friedemann Vogel

A Barca vezetősége szivárogtathatta ki Lionel Messi fizetését, szerződését

Egymás között pedig igencsak durván beszéltek a csapat sztárjáról.

A katalán rendőrség több mint egy éve zajló nyomozásának sajtóban közölt hírei szerint a Barcelona két, közvetlenül az akkori klubelnök, Josep Maria Bartomeu alá rendelt csúcsvezetője, Oscar Grau klubigazgató és Roman Gomez Ponti, a klub vezető jogásza szivárogtatta ki Messi és Gerard Piqué szerződését – írja a 444.hu.

Miután ez a hír megjelent, a helyi sajtóban olyan – feltehetőleg az említett rendőrségi nyomozás során megszerzett – Whatsapp-üzeneteket publikáltak, amikből az derül ki, hogy a klub előző elnökének és csúcsvezetőinek zárt chatcsoportjában meghökkentően durva modorban értekeztek Lionel Messiről és több, a klub aranykorszakát meghatározó játékosról.

Roman Gomez Ponti például azt írta Bartomeu elnöknek, hogy "nem lehet ennyire rendes" egy akkora "csatornapatkánnyal", mint Messi.

A jogász azzal vádolta a sztárfocistát, hogy "diktatúrát vezetett be" az új játékosok szerződtetésében, a régiek szerződésének megújításában és a szponzori szerződések területén.

A jogász ezután arra panaszkodott, hogy a klub alkalmazottainak mennyi "zsarolást és durvaságot" kellett elszenvedniük "ettől a hormonális törpétől, aki az életét köszönheti a Barcának".

A Barcelona akkori vezetőségét az dühítette fel, hogy Messi közölte, szerződése egy záradékát kihasználva távozna a koronavírus-járvány miatt amúgy is bajban lévő klubtól a 1019-20-as idény végén. Ez végül akkor nem történt meg, kijutott viszont a nyilvánosságba a szerződésével együtt az is, hogy Messi milyen sokat keres.

A rendőrség nem csúnya chatüzenetek miatt vizsgálódik, hanem a klub akkori vezetőségének távozásához vezető Barcagate-botrány szálait felgöngyölítve bukkant a fentiekre. Az ügy 2020-ban indult azzal, hogy egy oknyomozó cikk szerint a Barcelona vezetősége fizetett egyes, a vezetőséget kritizáló játékosait becsmérlő, illetve Bartomeu elnököt és a klubvezetést magasztaló bejegyzésekért.

Komolyra akkor váltott a nyomozás, amikor kiderült, hogy az érintett tevékenységgel megbízott PR-céggel az iparágban szokásos díjazás hatszorosáért kötöttek szerződést, a különbözetet pedig feltehetőleg zsebre tették. Ezután vette őrizetbe egy rövid időre a katalán rendőrség Bartomeut, Graut, Gomez Pontit és az elnök tanácsadóját, Jaume Masferrert.

Az ebben a korrupciós ügyben lefoglalt telefonokon találták a fentiekre fényt derítő üzeneteket.

Pénteken közleményben reagált az állításokra Bartomeu.

Az exelnök azt állítja, hogy nem tudott a Messi-szerződés kiszivárogtatásáról, és a Barcagate-hez sincs köze,

ezért az ügyvédje kérte, hogy szüntessék meg az ellene folyó vizsgálatot. "Kijelentem, hogy nem szivárogtattam ki semmit, nem is engedélyeztem ilyet, és nem si volt tudomásom róluk" – idézi az egykori klubelnököt a katalán Sport.

A Messiről szóló dehonesztáló kifejezésekről úgy nyilatkozott, azok egy magánbeszélgetésben szerepeltek, amelynek résztvevőit megilleti a véleményszabadság, még akkor is, ha ő másképp is gondolkodik a klubtörténet legeredményesebb játékosáról. "Megismétlem, amit korábban már többször elmondtam: Leo Messinek, minden idők legjobb futballistájának az elengedése történelmi baklövés" – küldött egy oldalvágást utódának, Joan Laportának.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×