eur:
393.46
usd:
368.01
bux:
66196.34
2024. április 24. szerda György
PARIS, FRANCE - MAY 28: Vinicius Junior of Real Madrid scores their teams first goal during the UEFA Champions League final match between Liverpool FC and Real Madrid at Stade de France on May 28, 2022 in Paris, France. (Photo by Matthias Hangst/Getty Images)
Nyitókép: Matthias Hangst

PSG–Bayern, Liverpool–Real Madrid, RB Leipzig–Man City pár is lesz a BL-nyolcaddöntőben

Extra mérkőzésekkel indul majd a nemzetközi klubfutball a világbajnokság után. A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a 2022-es döntő szereplői (Liverpool, Real Madrid) éppen úgy találkoznak, mint a végső győzelemre is esélyes PSG és Bayern játékosai. A három magyart foglalkoztató RB Leipzig – még Gulácsi Péter nélkül – a Manchester Cityvel találkozik majd.

Nyonban délben kezdődik a labdarúgó Bajnokok Ligája 2023-as nyolcaddöntőjének sorsolása. A menetrend a régi: a csoportelsők játszanak a csoportmásodikokkal, némi „szigorítással”.

Az előző évekhez hasonlóan ezúttal sem kerülhetnek össze az azonos nemzetbeliek, s nem kerülhetnek egy párba azok a csapatok, amelyek ősszel azonos csoportban szerepeltek.

Pedro Pinto, az UEFA kommunikációs csoportjából köszöntötte a résztvevőket, majd – a szokásoknak megfelelően – Giorgio Marchetti ismertette az ősz fénypontjait, s magyarázta el a sorsolás tudnivalóit. Megemlítette, hogy hét ország ad csapatot a nyolcaddöntőbe, s hogy az összgólszám csak néggyel maradt el az abszolút rekordtől.

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében két mérkőzést rendeznek minden nap, az első meccsek játéknapjai február 14-15-21-22. A visszavágóké: március 7-8-14-15.

Isztambulban lesz a finálé, ezért török játékost hívott díszvendégnek az UEFA, az Altintop ikrek egyikét, a Real Madridot is megjárt Hamitot.

Tobias Hedstück, az UEFA klubversenyekért felelős fejlesztési vezetője is színpadra lépett. Ő is elmondta a menetrendet, kitérve arra is, hogy ki nem játszhat kivel. Azt ígérte, ma este hatig az UEFA adminisztrációja meghatározza, hogy mely mérkőzéseket rendezik kedden, s melyeket szerdán az első találkozókat tekintve.

Kezdődik a sorsolás!

RB Leipzig–Manchester City

FC Bruges–SL Benfica

Liverpool FC–Real Madrid

AC Milan–Tottenham HFC

Eintracht Frankfurt–SSC Napoli

Borussia Dortmund–Chelsea FC

FC Internazionale–FC Porto

Paris Saint-Germain–Bayern München

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×