eur:
394.09
usd:
364.86
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Új irányítással megszerezte első győzelmét a Debrecen - eredmények, tabella

A Vasas 1-1-es döntetlent játszott a vendég Puskás Akadémiával a labdarúgó OTP Bank Liga hetedik fordulójának szombati játéknapján.

A házigazda Debrecen egygólos győzelmet aratott a MOL Fehérvár FC ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulójának szombati játéknapján. A szerdán közös megegyezéssel távozott Joao Janeirót megbízott vezetőedzőként követő Dombi Tibor irányításával idénybeli első sikerét aratta a hajdúsági csapat, míg a Fehérvár negyedik idegenbeli meccsén a negyedik vereségét szenvedte el.

Jó iramú, lendületes első félidőt játszottak a csapatok, mindkét oldalon kialakultak veszélyes helyzetek, de a kapusok jól végezték a dolgukat. A Debrecen többet birtokolta a labdát és több lehetősége is akadt, s az egyiket - közvetlenül a szünet előtt - sikerült gólra váltania. Az első félidő krónikájához tartozik, hogy egy szögletet követően Bamgboye és Horváth Krisztofer összeütközött, utóbbi a földre került, ápolni kellett, majd miután lecserélték, kórházba szállították agyrázkódás gyanújával.

A fordulás után a hazaiak ott folytatták, ahol abbahagyták, Kovács kapusnak többször is nagyot kellett védenie. A Fehérvár pontatlanul, átütőerő nélkül játszott, ezért a játékrész derekán négy cserével próbálta frissíteni csapatát Michael Boris vezetőedző. Ez sem segített azonban, továbbra is a hazaiak irányítottak, a vendégek többször is beszorultak saját kapujuk elé. A hajrában fáradni látszott a Debrecen, de végül sikerült megőriznie minimális előnyét.

A Vasas 1-1-es döntetlent játszott a vendég Puskás Akadémiával. Az újonc Vasas továbbra is nyeretlen a pontvadászatban, két vereség mellett ötödször játszott döntetlent. A felcsútiak negyedszer jutottak egy ponthoz a szezonban, két győzelem és egy vereség mellett.

Közepes iramú mezőnyjátékkal kezdődött a mérkőzés, a kapuk sokáig nem forogtak veszélyben. Az első félidő közepén aztán két lehetőség adódott a hazaiak előtt, a harmadikból pedig már megszerezték a vezetést is: Géresi küzdött meg egy beadásért, centerezését pedig a hosszú oldalon Holender váltotta gólra. Nagyobb fokozatra kapcsolt, de csak meddő fölényhez jutott a felcsúti együttes, játékában nem volt benne a gól.

A második félidő elején bátor támadójátékot vállaltak fel a csapatok, a középpályát gyorsan és többnyire akadálymentesen játszották át. Ennek eredményeként mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, Zahedi aztán az 56. percben formás felcsúti akció végén egyenlített. A folytatásban nem változott a játék képe - bár azt egyre több hiba tarkította -, illetve az eredmény sem.

Az újonc Kecskemét hazai pályán 3-1-re nyert a Paks ellen. A lilák ezzel saját közönségük előtt továbbra is veretlenek, három győzelem és egy döntetlen a mutatójuk otthon, a tabellán pedig visszavették a harmadik pozíciót.

Teljes volt a fejetlenség a kezdés után a paksiak középpályáján, amelyen gyakorlatilag átrohantak a hazaiak, de nem tudták kihasználni a percekig tartó zavart: előbb Djuranovic hagyott ki egy ziccert, majd Banó-Szabó az általa kiharcolt büntetőt a kapufára rúgta.

Waltner Róbertnek, a vendégek vezetőedzőjének már a 10. percben cserélnie kellett, Windecker a helyszíni információk szerint már a bemelegítésnél sem érezte jól magát. A Paks rendezte sorait, de egészen a félidő hajrájáig a Kecskemét futballozott veszélyesebben. A tolnaiaknak a 38. percben egy támadáson belül aztán nagyjából öt gólszerzési lehetőségük volt, végül mégsem ünnepelhettek gólt.

Mindössze két perccel a fordulást követően vezetést szerzett a Kecskemét, a szünetben pályára lépő Katona Bálint tökéletes cserének bizonyult. Húsz perccel a befejezés előtt nem mindennapi jeleneteket láthatott a közönség, Banó-Szabó értékesített egy ziccert, a játékvezető azonban lest jelzett. A kecskeméti futballistát lecserélték, eközben azonban a VAR-vizsgálat bebizonyította, hogy nem volt lesen, így gólörömét már a kispadnál "mutathatta be".

A Paks a hajrára Sajbán találatával nyíltá tette az összecsapást, a 88. percben azonban eredményes volt egy másik csere, Szabó Levente is, aki az ellenfél térfelén szerzett labdát, majd egy csodálatos csellel kapura tört és végül éles szögből nagy erővel kilőtte a hosszú sarkot.

Eredmények, 7. forduló

Kecskeméti TE-Paksi FC 3-1

Vasas FC-Puskás Akadémia FC 1-1

Debreceni VSC-MOL Fehérvár FC 1-0

vasárnap játsszák:

Kisvárda Master Good-Budapest Honvéd 14.45

Újpest FC-Ferencvárosi TC 17.30

pénteken játszották:

Mezőkövesd Zsóry FC-ZTE FC 0-5

A tabella

1. Kisvárda Master Good 6 4 2 - 16- 8 14 pont

2. Ferencvárosi TC 4 4 - - 9- 1 12

3. Kecskeméti TE 7 3 3 1 10- 6 12

4. ZTE FC 6 3 1 2 13- 9 10

5. Puskás Akadémia FC 7 2 4 1 7- 5 10

6. Paksi FC 6 2 2 2 12-13 8

7. Debreceni VSC 7 1 4 2 10-13 7

8. MOL Fehérvár FC 6 2 - 4 7-11 6

9. Budapest Honvéd 6 1 2 3 6-12 5

10. Mezőkövesd Zsóry FC 7 1 2 4 8-15 5

11. Vasas FC 7 - 5 2 6- 8 5

12. Újpest FC 5 - 3 2 4- 7 3

A 8. forduló programja

szeptember 10., szombat:

Paksi FC-Debreceni VSC 15.30

Budapest Honvéd-Kecskeméti TE 17.45

MOL Fehérvár FC-Mezőkövesd Zsóry FC 20.00

szeptember 11., vasárnap:

Zalaegerszeg-Puskás Akadémia FC 15.00

Ferencvárosi TC-Kisvárda Master Good 17.30

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×