eur:
394.24
usd:
369.36
bux:
65212.36
2024. április 19. péntek Emma
Az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA felvételén Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője sajtótájékoztatót tart Kijevben 2018. május 25-én. Az angol együttes a spanyol Real Madrid csapata ellen lép pályára a labdarúgó Bajnokok Ligájának másnapi döntőjében az ukrán főváros Olimpiai Stadionjában.
Nyitókép: MTI/EPA/UEFA

Jürgen Klopp: akkor is ki kell menni a házból, amikor esik

A Liverpool német vezetőedzője szerint a játék képe alapján meg kellett volna nyerniük azt a mérkőzést, amelyen végül 2–1-ra alulmaradtak a Manchester United vendégeként a labdarúgó Premier League-ben.

A harmadik forduló rangadóján, egyben zárómérkőzésén két olyan rivális lépett pályára, amely nagyon visszafogottan kezdte az idényt: a házigazda MU két vereséggel, a Pool két döntetlennel állt. A Liverpool változatlanul két ponttal, a tabella 16. helyén tanyázik, ez nyugtalanítja a német edzőt, ugyanakkor Klopp esze már a következő két bajnokin jár, amelyet csapata a Bournemouth és Newcastle United ellen vív.

"Nem vagyunk könnyű helyzetben, de a futball olyan, mint az élet, akkor is ki kell menni a házból, amikor esik" – mondta.

A Vörösök nem a legjobb előjelekkel várták a hétfői rangadót, a gyenge forma mellett sérülések is behatárolták Klopp mozgásterét.

"Ezt a hetet a felnőtt keret 14-15 játékosával +éltük túl+, és most arra is figyelnünk kell, hogy többen ne sérüljenek meg. Tudom, hogy nevetségesen hangzik, de ezt a meccset még így is meg kellett volna nyernünk. Legalábbis én így láttam" – mondta.

Manchesteri kollégája, a nyáron érkezett Erik ten Hag hétfőn megszerezte első pontjait új csapatával. A holland edző annak is örült, hogy Marcus Rashford és Jadon Sancho volt eredményes, akik egy ideje már adósak voltak a gólokkal.

A hazaiaknál a meghatározó játékosok közül Cristiano Ronaldo, Harry Maguire és Luke Shaw egyaránt a kispadon kapott helyett, közülük aztán csak előbbi lépett pályára:

az ötszörös aranylabdás portugált a 86. percben cserélték be.

Ten Hag a taktikával magyarázta a kulcsemberek mellőzését, Ronaldóval kapcsolatban pedig kiemelte: arra kellett felkészülniük, hogy az ellenfél nyomását elbírják és semlegesítsék, márpedig a portugálnak nem a letámadás és a labdaszerzés az erénye, az ő védőmunkája ezen a meccsen kevés lett volna.

"A mentalitásunk és a csapatszellemünk egészen kiváló volt" – nyilatkozta. Hozzátette, nem érzi, hogy kockáztatott volna a rutinos játékosok kispadra ültetésével, ráadásul amit eltervezett, az bejött. Kiemelte: egy edzőnek ilyen jellegű döntéseket is meg kell hoznia, az összeállításuk pedig legközelebb teljesen más is lehet, hiszen az függ az előttük álló feladattól.

A 37 éves Ronaldo, akiről folyamatosan szólnak az eligazolási hírek,

szinte végig üres tekintettel, a semmibe bámulva ült a padon,

és ő volt ez egyetlen, aki nem beszélgetett klubtársaival.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×