eur:
394.24
usd:
364.88
bux:
65531.23
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
PORTO, PORTUGAL - MAY 29: Thomas Tuchel manager of Chelsea with assistant Zsolt Low during the UEFA Champions League Final between Manchester City and Chelsea FC at Estadio do Dragao on May 29, 2021 in Porto, Portugal. (Photo by Marc Atkins/Getty Images)
Nyitókép: Marc Atkins/Getty Images

Világrekorder lehet a Chelsea

Noha már csak néhány nap van a nyári átigazolási időszakból és két fordulón is túl van a Premier League, a Chelsea továbbra is dolgozik a keret további erősítésén. Ha a tervek valóra válnak, akár világrekorder is lehet a klub az egy nyáron játékosvásárlásra kifizetett összegeket tekintve.

Az eddigi legmagasabb összeg – ha úgy tetszik: a világcsúcs – 325,5 millió euró, a Real Madrid költött ennyit a 2019–2020-as idény elején, amikor megszerezte Eden Hazard-t (115 millió euró), Luka Jovicsot (63), Éder Militão-t (50), Ferland Mendyt (48) és Rodrygót (45) is, még két kisebb összegű vásárlás mellett.

A Chelsea eddig 186,59 millió eurót fizetett ki a nyáron, Marc Cucurella 65,3, Raheem Sterling 56,2, Kalidou Koulibaly 38, Carney Chukwuemeka 18, Gabriel Slonina 9,09 millió eurónak megfelelő összegbe került. Az új tulajdonosokat a veszteség különösebben nem zavarja, a bevételi oldalon, Timo Werner eladása, illetve Romelu Lukaku és Malang Sarr kölcsönadása után 29 millió euró szerepel. (Az adatok a transfermarkt.de-ről vannak.)

Nagy erőfeszítéseket tesz a klub a további erősítésekért. A kiszemeltek közé tartozik Anthony Gordon, az Everton utánpótlás-válogatott szélsője, akit ötvenmillió eurónál valamivel magasabb összegért szerezhetnének meg a Kékek. Cesare Casadei, az Inter olasz korosztályos válogatott középpályása, 20 millió euróba kerülhet, a bónuszokkal együtt. Állítólag ma utazik Londonba, csütörtökre tervezik a Chelsea-nél az orvosi vizsgálatot.

A francia állampolgárságú, elefántcsontparti származású Wesley Fofana a Leicester Cityből érkezhet, Kalidou Koulibaly mellé. A középső védőért állítólag a poszton világrekordot jelentő összeget, 80-90 millió eurónak megfelelő fontot kér jelenlegi klubja. A 21 éves, marseille-i születésű hátvéd tavaly nyáron lábtörést szenvedett, csak márciusban játszhatott újra, de a jelek szerint tökéletesen visszanyerte a formáját és az egészségét. Ő már megegyezett a Chelsea-vel, de a klub egy kicsit még szeretne alkudni a Rókák által kért 85 millió fontból.

Csatárra is szüksége van Thomas Tuchelnek, a német edző szívesen látná a Stamford Bridge-en a korábbi Arsenal-játékost, a Barcelona keretébe tartozó Pierre-Emerick Aubameyangot. „Auba” érkezésére sokkal nagyobb az esély, mint hogy Frenkie de Jongot megszerezze a Chelsea a katalánoktól.

Az eddigi költése a Chelsea-nek még nem klubrekord (azt két évvel ezelőtt 247,2 millió euróval állította fel a klub), de annak a megdöntésére jó esély van. S a világrekord sem elképzelhetetlen…

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×