eur:
393.77
usd:
367.94
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
A győztes Milák Kristóf (j) és a második helyezett Kenderesi Tamás a 200 méteres pillangóúszás döntőjében az úszók országos bajnokságán a Debreceni Sportuszodában 2019. március 27-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Milák Kristóf és Kenderesi Tamás hozták, "amit kell"

200 m pillangó volt a feladat. Chad Le Clos mégsem állt rajtkőre.

A címvédő Milák Kristóf a legjobb, míg Kenderesi Tamás a nyolcadik idővel jutott elődöntőbe 200 méter pillangón hétfőn, a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokság harmadik versenynapján.

Elsőként a riói olimpián 2016-ban ebben a számban szerzett bronzérmével berobbanó Kenderesi ugrott medencébe, a pécsiek 25 éves versenyzője idei legjobb eredményénél (1:55.01) egy másodperccel volt lassabb délelőtt, 1:56.09-cel csapott a célba.

"Picit vissza kellett fognom magam, saját magamra, a tempóimra, a légzésemre koncentrálni, hiszen a többiek nagyon bekezdtek, a végén akár meg is tudtam volna fogni őket, de mindenképpen szerettem volna tartalékolni estére" - mondta Kenderesi, hozzátéve, hogy a futamot nyerő svájci Noé Pontit "megmosolyogta", mivel egyéni csúcsot úszott.

Őt követte Milák, a szám olimpiai, világ- és Európa-bajnoka, világcsúcstartója, aki az utolsó 50 méteren lépett el igazán riválisaitól, végül 1:54.10-es idővel zárt (idei legjobbja 1:53.88), 65 századdal előzte meg az összesítésben második Noé Pontit.

"Komolyan és szerényen, mint a képességeim, úgy álltam hozzá a ma reggelhez. Nézelődtem, hogy az előző futamokban ki veszi komolyan, én meg szokásomhoz híven behúztam most is az első helyet. Okosan, összeszedettem úsztam, ha délután is hasonló időt úszok, könnyedén meglesz a döntő" - nyilatkozta a 22 éves Milák.

Érdekesség, hogy ugyan a rajtlistán ott volt, végül azonban nem ugrott vízbe a szám 2012-es olimpiai bajnoka, a 2017-ben a Duna Arénában világbajnok dél-afrikai Chad Le Clos.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Pár órája elesett Novobahmutivka is, egy apró donbaszi település Ocseretinétől délre. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×