eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig játékosa, miután megszerezte csapata első gólját a Manchester City ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, az A csoport utolsó, hatodik fordulójában a lipcsei Red Bull Arénában 2021. december 7-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Filip Singer

Szoboszlai Dominik elárulta a nagy titkát

Hátradőlni tilos – vallja az RB Leipzig ismét formába lendülő magyar válogatott futballistája.

Örültem a három pontnak, jót tett a lelkemnek, hogy góllal segítettem a csapatnak, és tettem egy újabb lépést azon az úton, amelyen továbbra is haladni szeretnék – mondta a Nemzeti Sportnak Szoboszlai Dominik. Az RB Leipzig 21 éves középpályása, aki vasárnap győztes gólt szerzett a Bayer Leverkusen otthonában rendezett bajnokin, arról is beszélt, hogy Lipcsében minden percért meg kell küzdeni, különösen a középpályán, mindenki harcol a helyéért, ő is mindennap azért küzd, hogy lehetőséget kapjon.

"A kérdés az, hogy a nehéz pillanatokban tovább küzdesz-e, vagy feladod. Én a harcot választottam, nem akartam hagyni, hogy bármi is letérítsen az útról. Igyekeztem kizárni minden külső tényezőt, csak magamra figyeltem, nem foglalkoztam semmi mással, csak a futballal. Ez a recept a múltban is bevált" – mondta a magyar válogatott futballista.

Mint fogalmazott, többször is beszélt Domenico Tedescóval, és bár részleteket nem árult el, de kijelentette: muszáj volt elfogadnia, hogy a vezetőedzőnél nem ő az első számú játékos a posztján.

"Nem másban kerestem a hibát, csak azt néztem, hogyan tudom megváltoztatni a véleményét"

– tette hozzá.

"Ahogy haladok előre a pályafutásomban, úgy következnek az akadályok és a lépcsőfokok. Ha jó az irány, ezek egyre nehezebbek és nehezebbek lesznek. Ám ha el akarom érni őket, mindegyiket meg kell ugranom, hátradőlni tilos" – mondta Szoboszlai Dominik.

A Leipzig tavaszi meneteléséről azt mondta, lassan talán megszokottá válik, hogy így vagy úgy, de megnyerik a meccseket, de nagyon sok olyan összetevője van a sikernek, amit csak azok ismernek, akik napról napra megfeszülnek az eredményekért. Szerinte az új szakvezető érdeme, hogy nagyon jól összerakta az együttest, de az edző mellett ebben a játékosoknak is megvan a szerepük.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×