eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tiszteletbeli elnöke, korábbi köztársasági elnök a Magyar Birkózó Szövetség 100. születésnapi ünnepségén a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia épületében 2021. március 16-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Schmitt Pál három tanácsot is ad az új MOB-elnöknek

A Magyar Olimpiai Bizottág korábbi elnöke szerint Gyulay Zsolt az esélyese az elnökválasztásnak, a vezetési tapasztalat és az olimpiai aranyérmek mellette szólnak.

Alázattal kell vezetni a Magyar Olimpiai Bizottságot, az elnök első az egyenlők között, és fontos, hogy a tagok is így érezzék – mondta a Nemzeti Sportnak adott interjúban Schmitt Pál, a testület korábbi első embere, és úgy látja, a legutóbbi két elnök (Borkai Zsolt, Kulcsár Krisztián) elhanyagolta az olimpiai eszme és últ gondozását, pedig szerinte ez adja az olimpizmus lényegét.

A szervezetet 1989 és 2010 irányító sportdiplomata, későbbi államfő szerint az elnökjelöltek közül Gyulay Zsoltnak lényegesen jobbak az esélyei, a vitorlázó olimpikon Hajdu Balázs is jó programmal lobbizik, de szerinte Gyulay mellett szólnak vezetési tapasztalatai és az olimpiai aranyérmei is. Az egykori kajakkirálynak, akinek annak idején ő adta át az olimpiai aranyérmét, három tanácsot is adott:

"Mindenekelőtt azt gondolom, hogy vissza kell állítani a tagság becsületét, a delegálás rendszerét. A második tanácsom, hogy szűkíteni kellene az adminisztratív személyzetet, mert a jelenlegi huszonhat alkalmazott véleményem szerint sok, a harmadik tanáccsal kapcsolatban pedig nem féltem, mert láttam a nyilatkozatait, úgyhogy tudom, gondolkodásának középpontjában a sportolók állnak."

Schmitt Pál úgy véli, a mindenkori MOB-elnöknek jóban kell lennie és együttműködnie az ország aktuális vezetőivel. A MOB jelenlegi, erősek leszűkített hatásköréről pedig azt mondta, elképzelhetőnek tartja, hogy a kormány az új elnököt felruházza olyan jogkörökkel, amelyek az utóbbi időben nem illették meg az olimpiai bizottság vezetőjét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×