eur:
390.12
usd:
365.23
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Märcz Tamás, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a férfi vízilabda világliga európai selejtezőjében, az 5-8. helyért játszott Magyarország- Horvátország mérkőzésen Debrecenben 2021. január 9-én. A magyar válogatott 13-11-re legyőzte a horvát együttest.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Märcz Tamás idén fog kísérletezni a fiatalokkal

Másfél évvel az olimpiai kvalifikációs tornák kezdete előtt a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya még nagyon bízik abban, hogy már a 2024-es olimpiára ki tud vinni olyan játékosokat, akiket a decemberi keretedzés alkalmával ismert csak meg.

Néhány játékos akár a párizsi olimpiai szereplésre is pályázhat azok közül, akik részt vettek a magyar férfi vízilabda-válogatott december végi összetartásán, és bekerültek a napokban zajló felkészülés keretébe - jelezte Märcz Tamás szövetségi kapitány.

"Decemberben volt először a teszt, akkor hívtam olyan játékosokat, akiket kevesebbet láttam korábban, legtöbbjük számomra újonc volt. A válogatásba kicsit beleszólt a sors is, hiszen sérültjeink és más hiányzóink is vannak. Nem azt mondom, hogy mindegyikük már annyit bizonyított, hogy máris itt a helyük, de akik jöttek, azokban látom már rövid távon is a potenciált, hogy talán bevethetőek, karakterisztikájukban van olyan fantázia, ami adhat a magyar vízilabdának" - fejtegette.

Elképzelhetőnek tartja tehát, hogy az újak közül lesznek, akik már a két és fél év múlva esedékes párizsi olimpiára is "be tudnak köszönni", de már a Los Angelesben esedékes, 2028-as olimpia sem túlságosan távoli.

"A fiatalok, ahogy láttuk, rengeteget fejlődtek akár egy-két év alatt is,

ez várható is és normális is náluk. Másfél év van addig, hogy a kvalifikációs tornákig eljussunk, ennyi ideje van mindenkinek, hogy megmutassa magát, szem előtt vannak, és lesznek olyan hivatalos mérkőzések, amelyeken be tudjuk vetni őket" - fogalmazott biztatásként a szövetségi kapitány.

Märcz Tamás nem titkolja, "fizikailag is" elvárja, hogy aki válogatott játékos lesz, "belenőjön" a nemzetközi mezőnybe, ami nagyon erős.

"De

egy minimális kísérletezésnek ebben az évben helye kell, hogy legyen. Hogy mennyinek, azt menet közben fogom eldönteni.

Lesznek, akik most be fognak köszönni, biztos vagyok benne" - ígérte.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Brutális drágulás érik az édességeknél

Brutális drágulás érik az édességeknél

A kakaópiacon jelentős áremelkedés várható, mivel a kereskedők ellátási gondokkal és a hosszú távú szállítási szerződések biztosításának növekvő költségeivel szembesülnek. A legaktívabb New York-i és londoni határidős kontraktusok e hónap végi szállításra több mint 25%-ot zuhantak az elmúlt két napban, majd meredeken emelkedtek, ami azt tükrözi, hogy a piac küzd a kínálati hiány kezelésével.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×