eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Manhercz Krisztián a férfi vízilabda világliga nyolccsapatos szuperdöntőjének fináléjában játszott Magyarország - Montenegró mérkőzésen a fővárosi Duna Arénában 2018. június 23-án.
Nyitókép: Czagány Balázs

Manhercz Krisztián: Tokióban a legjobb négy közé jutás lesz a lélektani pont

A férfi vízilabda-válogatott tokiói csapattag Európa-bajnoka örül annak, hogy egy évvel elhalasztották az olimpiát, reméli, néhány dolog leülepszik a rajtig taktikailag, fizikailag.

Három héttel az olimpia kezdete előtt péntektől a Margitszigeten rendeznek négycsapatos férfi vízilabda felkészülési tornát; a magyarok, a horvátok, a spanyolok és az oroszok küzdenek meg egymással nézők előtt - kerethirdetés után.

"Nyilván többeknek nem volt meglepetés, másoknak megkönnyebbülést jelentett, de bármelyikről is legyen szó, most már abba az irányba kell, hogy elvigye a csapatot, hogy most már tényleg egy célunk van, és az, aki kicsit feszültebb volt a bizonyítási kényszer miatt, most már megnyugodhat, mindenki a csapatot kell, hogy segítse" - fogalmazta meg a kerethirdetés utáni gondolatait az InfoRádióban az Európa-bajnok Manhercz Krisztián.

A csapat a minap tért haza Horvátországból, ahol az edzőtáborban az eredmények "önmagukért beszélnek", de a játékos szerint a legfontosabb, hogy mérkőzhettek, ezen kívül ugyanis csak a BENU Kupa áll rendelkezésre, illetve egy hosszú utazás után - és az olimpia előtt - egy-egy gyakorlás Spanyolország és Japán ellen.

A horvátok legyőzésétől nem "száll el", még úgy sem, hogy hosszú idő után az első kétkapus edzés volt ez, és az ellenfél is minőségi volt, még úgy is, hogy csak büntetőpárbajban múlta felül az olimpiai kvalifikációs tornán Oroszországot.

Az olimpia forgatókönyve már ismert, a két hatos csoportból négy-négy együttes jut tovább, vagyis igazi nyomás csak a negyeddöntőktől lesz a válogatottakon.

  • A mezőny tagjai: Japán, Spanyolország, Szerbia, Olaszország, Egyesült Államok, Ausztrália, Dél-Afrika, Magyarország, Kazahsztán, Montenegró, Görögország, Horvátország.
"A legjobb négy közé jutás a lélektani pont, ha odaértünk, erre majd hangsúlyt kell fektetnünk, de addig egy csomó dolgot kell még tisztáznunk mind taktikailag, mind fizikálisan"

– jegyezte meg.

Nem sajnálja, hogy egy évvel csúszott az olimpia, inkább örül, hogy megtartják, hisz "mégiscsak emberéleteket határoz meg" a világjárvány.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×