eur:
393.92
usd:
364.85
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A spanyol Rafael Nadal az amerikai Sam Querrey ellen játszik a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyesének negyeddöntőjében 2019. július 10-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

Meghiúsult az Australian Open álomdöntője

A görög Sztefanosz Cicipasz óriásit fordítva kapta el a 2. kiemelt Rafael Nadal grabancát, az 1. kiemelt már ott van az elődöntőben.

Sztefanosz Cicipasz 0-2-ről fordítva legyőzte Rafael Nadalt az ausztrál nyílt teniszbajnokság férfiversenyének negyeddöntőjében.

A húszszoros Grand Slam-győztes spanyol sztár és görög ellenfele 2019-ben az elődöntőben csapott össze egymással Melbourne-ben, akkor Cicipasz mindössze hat játékot tudott nyerni.

A szakértők előzetesen most nagyobb csatára számítottak, ám Nadal az első két szettben ezúttal is kiválóan teniszezett, ellenfelének semmi esélyt nem adott. A harmadik játszmában aztán Cicipasz annak ellenére jutott el a rövidítésig, hogy spanyol riválisa adogatóként mindössze egy labdamenetet veszített addig. A tiebreakben azonban Nadal három könnyű labdát is elhibázott, így Cicipasz szépített.

A negyedik felvonásra a görög fogadóként is feljavult, a spanyol pedig rengeteget hibázott - ebben a szettben összesen 14-et -, az ötödik kiemelt így negyedik bréklabdáját kihasználva, több mint három órányi játék után kiegyenlített.

A döntő játszma sokáig fogadóesély nélkül telt, mígnem Cicipasz 5:5-nél elvette Nadal adogatását, és bár a spanyol ezt követően két mérkőzéslabdát hárított, a görög kiszerválta a mérkőzést, és 4 óra 5 perces csata után bejutott az elődöntőbe.

A 34 éves Nadal ezt megelőzően egyetlen alkalommal kapott ki Grand Slam-tornán kétszettes előnyről: a 2015-ös US Openen az olasz Fabio Fognininek sikerült ellene ez a bravúr. A GS-versenyeken kívüli eredményeket figyelembe véve is csak eggyel nő a szám, Roger Federer 2005-ben, Miamiban diadalmaskodott a spanyol felett hasonló forgatókönyv szerint.

"Nincsenek szavak arra, ami ezen a pályán történt, a játékom önmagáért beszélt. Hihetetlen érzés egy ilyen csatát megvívni. Nagyon idegesen kezdtem, aztán a harmadik játszámban történt valami, szárnyalni kezdtem, mint egy madár, és egyszerűen minden nekem kedvezett. Próbáltam végig higgadt és koncentrált maradni, ez korábban néha nem mindig sikerült" - mondta a mérkőzés után a görög teniszező.

Cicipasz a négy között a negyedik helyen kiemelt orosz Danyiil Medvegyevvel találkozik, a másik ágon a selejtezőből indult orosz Aszlan Karacev és a világelső szerb Novak Djokobic csap majd össze.

Eredmények, negyeddöntő:

férfiak:

Cicipasz (görög, 5.)-Nadal (spanyol, 2.) 3:6, 2:6, 7:6 (7-4), 6:4, 7:5

korábban:

Medvegyev (orosz, 4.)-Rubljov (orosz, 7.) 7:5, 6:3, 6:2

nők:

Muchova (cseh, 25.)-Barty (ausztrál, 1.) 1:6, 6:3, 6:2

Brady (amerikai, 22.)-Pegula (amerikai) 4:6, 6:2, 6:1

Az elődöntőben: Muchova-Brady, Oszaka Naomi (japán, 3.)-Serena Williams (amerikai, 10.)

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×