eur:
394.08
usd:
368.77
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: pixabay

Kézi-vb: Ancsin Gábor 120 százalékot ígér a németek ellen

A magyar férfi kézilabda-válogatott számára kedd este a csoportelsőség lesz a tét Németország ellen az egyiptomi világbajnokságon. Az átlövő Ancsin Gábor szerint nem szabad a középdöntővel foglalkozni és számolgatni, a németek ellen a maximumot kell nyújtani.

Ancsin Gábor az InfoRádiónak emlékeztetett, a magyar férfi kézi-válogatottnak két edzőmérkőzése is elmaradt a koronavírus-járvány miatt, ami hiányzott is a számukra az Uruguay elleni párharc előtt. Bár végül a mérkőzés során gördülékenyen ment a játék, mindannyian tisztában voltak azzal, hogy ellenfelük nem számított kiváltképp erősnek. De a meccs előtti kéréseknek eleget téve, százszázalékosan tették oda magukat a pályán – tette hozzá a játékos, aki szerint mindez legfőképp a második félidőben meg is mutatkozott.

A jobbátlövő megjegyezte, személy szerint nagyon bízott abban, hogy végül a Zöld-foki Köztársaság elleni találkozó is meg lesz tartva, abszolúte a felkészülésüket szolgálva, hiszen ő maga már több mint egy éve nem játszott a válogatottban. Ezt követően azonban már teljes mértékben csak a németekre koncentrálnak, és ígérete szerint,

úgy fognak belemenni a mérkőzésbe, hogy végül győzelemmel hagyhassák el a pályát.

Az egyiptomi vb első mérkőzést követően a válogatott hiányosságait, akár támadásban, akár védekezésben abban látta, hogy van aki régóta, van aki pedig egyáltalán nem játszott még a keret mostani felállásában. Ezért sokkal nagyobb koncentrációt igényel majd a játékosok részéről a németek ellen, hogy még inkább összecsiszolódjanak. „120 százalékot kell adnunk!” – fogalmazott.

Ancsin Gábor szerint sok világversenyen belestek már abba a hibába, hogy előre számolgattak,

ezért most csak a közvetlen előttük álló mérkőzésére fókuszálnak. „Természetesen figyeljük a többi csoport eredményeit, de hogy a közel jövőbe gondoljunk, az nem megengedhető.”

A nemzeti együttes világbajnoki szereplésével bővebben is foglalkozik az InfoRádió Hetes című magazinműsorában kedd este fél 8-tól.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Pár órája elesett Novobahmutivka is, egy apró donbaszi település Ocseretinétől délre. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×