eur:
390.94
usd:
366.15
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Nyitókép: Pixabay

Büszkék arra, hogy ők kategóriájukban minden idők legrosszabbjai

Veszélybe sodorta a Schalke 04 a Tasmania Berlin korszakos negatív rekordját, a 31 nyeretlen meccset.

Nem szívesen mondana le negatív rekordjáról a Tasmania Berlin, amely az 1965/66-os szezonban sorozatban 31 mérkőzésen maradt nyeretlen a német labdarúgó-bajnokságban.

Ha a harminc nyeretlen Bundesliga-meccsnél tartó Schalke 04 szombaton nem győzi le a Hoffenheimet, beállítja a fővárosiak csúcsát.

A jelenleg ötödosztályú csapatnál büszkék a rekordra, honlapjukon minden idők legrosszabb Bundesliga-klubjának nevezik magukat.

"Ez már a védjegyünkké vált, az elmúlt években nagy figyelmet kaptunk a csúcs miatt. Enélkül Németországban és Európában senki sem tudna a Tasmania Berlinről" - mondta Almir Numic klubelnök.

Hozzátette, soha nem tartották negatívumnak, hogy az ő nevükhöz fűződik a leghosszabb nyeretlenségi sorozat a Bundesligában, mert jobb, ha emiatt irányul rájuk a média figyelme, mintha egyáltalán nem figyelnének rájuk.

A szurkolók is kitettek magukért, és bár a koronavírus-járvány miatt nem lehettek ott a lelátón a szombati Hertha BSC-Schalke meccsen, az Olimpiai Stadionon kívül a következő feliratokat tartalmazó táblákat emelték a magasba: "Ez a mi rekordunk! Mentsétek meg a Tasmania rekordját!".

Nem jártak sikerrel, ugyanis a vendégek 3-0-ra elveszítették idénybeli negyedik vezetőedzőjük, Christian Gross bemutatkozó meccsét.

"Egy dolgot nem szabad elfelejteni: mi a rekordot egy szezon alatt hoztuk össze, a Schalke pedig két idény alatt csinálhatja meg" - mondta Numic.

A gelsenkircheni csapat tavaly január 17-én győzött legutóbb a Bundesligában. A mostani évad eddigi 14 meccsén mindössze négy pontot szerzett.

A Tasmania 1965-ben a Karlsruhe 2-0-s legyőzésével kezdett, ezt követte a 31 meccsből álló sikeretelen sorozat, majd 1966-ban, az utolsó előtti fordulóban 2-1-re nyert hazai pályán a Borussia Neunkirchen ellen.

"A humorunk, a tipikus berlini humorunk minden bizonnyal szerepet játszott abban, hogy nem adtuk fel. Minden egyes alkalommal azt mondtuk, hogy a meccs 0-0-ról kezdődik" - mondta Hans-Gunter Becker, aki a berliniek csapatkapitánya volt a hatvanas évek közepén.

Címlapról ajánljuk
Nagy Sándor Gyula: latinos hiszti miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nagy Sándor Gyula: "latinos hiszti" miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nem mond le hivataláról Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök, aki azt követően helyezte kilátásba távozását, hogy felesége ellen vizsgálat indult egy korrupciós ügyben. Nagy Sándor Gyula, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára szerint ez az ügy egy tízéves, a kormányfő és családja számára rendkívül megterhelő folyamat egyik állomása, ezért négy napra el is csendesedett az ország vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Európában a Volkswagen kedvezőtlen számait követően az autógyártók vezették az esést, ezt követően pedig az amerikai tőzsdék is egyre nagyobb mínuszban vannak a vártnál kedvezőbb béradatok publikálását követően. A befektetők eközben már a piaczárást követő gyorsjelentésekre is figyelnek a holnapi kamatdöntés előtt: az Amazon, az MAD, és a Supermicro egyaránt a keddi zárást követően teszi közzé legfrissebb számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 18:49
×
×
×
×