eur:
393.11
usd:
366.53
bux:
66818.43
2024. április 25. csütörtök Márk
Novak Djokovic szerb versenyző (j) a mérkőzésvezetővel beszél, miután labdája torkon találta az egyik vonalbírót a spanyol Pablo Carreno-Busta elleni nyitó szettben az amerikai nyílt teniszbajnokság férfi versenyének nyolcaddöntőjében a New York-i Flushing Meadowsban 2020. szeptember 6-án. A vonalbírót el kellett szállítani a helyszínről, Djokovicot pedig kizárták.
Nyitókép: MTI/AP/Seth Wenig

Mély gödörbe ásta magát a leléptetett Novak Djokovic - videó

A tenisz "rosszfiújaként" folytatja pályafutását Novak Djokovic, aki a US Open toronymagas favoritjaként utolsó mérkőzésén elvesztette a fejét, és hozzáütött egy labdát a vonalbírónak. Leléptették, és a meccs utáni sajtótájékoztatót is kihagyta, Twitteren próbálta elintézni az egészet.

Nagy butaságot csinált - egy vonalbíróra ütötte a labdát, akit el kellett szállítani a helyszínről -, ezért kizárták a US Openről a férfi egyes első kiemeltjét, Novak Djokovicot.

A végső győzelem első számú esélyese, korábbi háromszoros US Open-bajnok szerb a spanyol Pablo Carreno-Busta elleni első szettben, 5:6-os állásnál, dühében cselekedett így, majd hosszú vita kezdődött Djokovic és a mérkőzésvezető között, ám végül tudomásul vette, hogy kizárták.

Ezt követően a sajtó elé állt, és azt mondta, szomorúnak és üresnek érzi magát, beszélt a sértett vonalbíróval, és sajnálja, hogy ekkora megrázkódtatást okozott neki, de az ütés irányát nem szándékosnak mondta, tanulni fog az esetből.

Novak Djokovic szerb versenyző (j) segíteni próbál, miután labdája torkon találta az egyik vonalbírót (k) a spanyol Pablo Carreno-Busta elleni nyitó szettben az amerikai nyílt teniszbajnokság férfi versenyének nyolcaddöntőjében a New York-i Flushing Meadowsban 2020. szeptember 6-án. A vonalbírót el kellett szállítani a helyszínről, Djokovicot pedig kizárták.
MTI/AP/Seth Wenig
Novak Djokovic szerb versenyző (j) segíteni próbál, miután labdája torkon találta az egyik vonalbírót (k) a spanyol Pablo Carreno-Busta elleni nyitó szettben az amerikai nyílt teniszbajnokság férfi versenyének nyolcaddöntőjében a New York-i Flushing Meadowsban 2020. szeptember 6-án. A vonalbírót el kellett szállítani a helyszínről, Djokovicot pedig kizárták. MTI/AP/Seth Wenig

Az eset érdekessége, hogy spanyol ellenfele is úgy látja, Novak Djokovic nem szándékosan találta el a labdával a vonalbírót.

További hozzászólók

Martina Navratilova 18-szoros Grand Slam-győztes teniszező a két álláspont között van: szerinte is véletlen volt a dolog, de a mérkőzésvezetőnek ezt kellett tennie.

A hétszeres GS-győztes Mats Wilander is a véletlen szerepét hangsúlyozta, de aláhúzta, Djokovic hibázott, hogy nem visszagurította a labdát, hanem ütötte, "ilyet nem szabad csinálni".

A tenisz ausztrál "rosszfiúja", Nick Kyrgios úgy látja, ha ő csinál olyat, mint Djokovic, öt-tíz-húsz évre eltiltanák.

A sportág történetében először leléptetett John McEnroe is megszólalt az ügyben, szerinte most Djokovic a rosszfiú, és ezt sosem tudja már magáról lemosni.

Novak Djokovic idén eddig 26 mérkőzésen lépett pályára - veretlenül.

A mérkőzést követően nem jelent meg a kötelező sajtótájékoztatón, a bocsánatkérést Twitteren intézte el.

Furcsa verseny

A US Open egyelőre igen érdekesen alakul, hiszen először egy sor szupersztár jelezte távolmaradását a tornától a koronavírus-járványhelyzet miatt - így nincs ott például Rafael Nadal és Roger Federer sem -, majd már a helyszínen hoztak furcsa döntéseket a szervezők olyan játékosokkal szemben, akik koronavírusos személlyel találkoztak. Valakik még folytathatták a versenyt, de Babos Tímea és Kiki Mladenovic a női párosok között már nem, hiába produkáltak negatífv teszteredményt.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Az MNB két gyorskölcsönző intézmény több, aggályosnak ítélt általános szerződési feltételeit módosíttatta az érintett piaci szereplőkkel együttműködve, ezt megelőzően pedig biztosítási termékek ÁSZF-jeit tette egyértelműbbé a fogyasztók számára. A hatékony „puha” felügyelési eszközök és az intézmények fogyasztóbarát hozzáállása miatt nem volt szükség közérdekű keresetek indítására a tisztességtelen feltételek módosítása érdekében - közölte a felügyelet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×