eur:
393.08
usd:
367.29
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Sergio Ramos, a Real Madrid (j) és Bernardo Silva, a Manchester City játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében játszott Real Madrid - Manchester City első mérkőzésen a madridi Santiago Bernabeu stadionban 2020. február 26-án.
Nyitókép: MTI/AP/Bernat Armangue

Guardiola lehet a minta a Barcelona számára

Az El Clásico fontosabb a Real Madridnak, mint nekünk – ezt mondta Quique Setién, a Barcelona vezetőedzője a ma esti nagy mérkőzés előtti sajtótájékoztatón. Meg is indokolta, hogy miért.

Úgy vélte, azért fontosabb Zinedine Zidane csapatának a jó eredmény, mert vendéggyőzelem esetén a Barcelona öt ponttal elhúzna, ráadásul a legutóbbi hetek kisebb válsága tovább tartana a Madridnál. Ugyanakkor figyelmeztetett arra, amire minden edző figyelmeztetne hasonló helyzetben: ha nyernek és ötpontos előnyre (a legnagyobbra a mostani idényben) tesznek szert a táblázaton, az még egyáltalán nem jelenti azt, hogy eldőlt a bajnokság.

Az persze kétségtelen, hogy a Barça óriásit lépne az újabb elsőség felé. Ám az alátámasztja Quique Setién óvatosságát, hogy a Barcelona a mostani idényben túl sok pontot elszórt a korábbiakhoz képest a rangadónak nem számító mérkőzéseken is. A katalánok 25 forduló után 55 ponttal állnak, s mivel az utóbbi hetekben jól szerepeltek, kezdik utolérni tavalyi önmagukat. Az akkor még Ernesto Valverde által irányított gárda a 25. forduló után 57, a 26. után pedig 60 ponttal állt.

Quique Setién számára adott a minta: a Pep Guardiola vezette Manchester City szerdán 2-1-re legyőzte a Bernabéuban a Real Madridot. Érthető, hogy a Marca címlapján Guardiola és Quique Setién parolázik, a lap azt igyekszik kideríteni, milyen példával szolgált a City edzője barcelonai utódjának.

Ami a játékosokat illeti,

Madridban Toni Kroos felépülésében bíznak,

Jovics nem került be a keretbe, Mariano Diaz ellenben igen. A katalánoknál Jordi Alba váratlanul játékra jelentkezett, s a tizennyolcas keret tagja Gerard Piqué is, aki megsérült kedden a Napoli elleni BL-mérkőzésen. Quique Setién sazámít az új szerzeményre, Martin Braithwaite-re is, akit a barcelonai Sport lehetséges titkos fegyvernek nevezett.

A Marca felhívja a figyelmet arra, hogy a két csapatkapitány, Messi és Sergio Ramos 41. alkalommal találkozik majd El Clásicón, ami elképesztő szám. Ma este, ha játszik, a Real Madrid csapatkapitánya az El Clásicók rekordere lesz 44 szerepléssel, Lionel Messi lesz a második, 43 mérkőzéssel, megelőzve a 42 találkozós Paco Gentót, Manolo Sanchíst és Xavi Hernandezt.

A legutóbbi tizennégy évben az argentin mérlege jobb: 19 Clásicót nyert, szemben Ramosszal (12). A „Bolha” (La Pulga) az El Clásicók történetének legjobb góllövője, 42 meccsen 26 gólt szerzett, nagy biztonsággal jósolható, legalább egy évtizedig ő lesz a listavezető, sőt, ki tudja, megdöntik-e valaha a rekordját – amelyet persze ő maga akár ma este tovább javíthat. (Puskás ötödik a listán 14 góllal, Messin kívül a legeredményesebb aktív játékos a most sérült Suárez, 11 góllal.) Más kérdés, hogy Messi 336 perce nem szerzett gólt az El Clásicón, pontosan 2018. május 6. óta.

Messi ősszel azt mondta, hogy a Barcelonának könnyebb játszania a Bernabéuban a Real Madrid ellen, mint a Camp Nouban.

Ezt egyébként alátámasztja az elmúlt évek mérlege: a Real Madrid – a spanyol Szuperkupa-mérkőzéseket nem számítva – 2016. április 2. óta nem nyert a Barcelona ellen. Bajnoki találkozón, a Bernabéuban, 2014. október 25. óta nyeretlen.

A mérkőzés vasárnap este, 21 órakor kezdődik. A Spíler 2 közvetíti.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×