eur:
392.21
usd:
366.8
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Eden Hazard, a Real Madrid (j) és Younes Belhanda, a Galatasaray játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkör mérkőzéseinek harmadik fordulójában, az A csoportban, Isztambulban 2019. október 22-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Tolga Bozoglu

BL: a PSG, a Tottenham és a City is öt gólig jutott

Három csapat is öt gólt szerzett a labdarúgó Bajnokok Ligája keddi játéknapján. A Sahtar–Bologna (2-2) találkozó eredménye sem mondható meglepetésnek, de a többi kifejezetten papírforma eredményt hozott.

Az A csoportban a Paris Saint-Germain a Club Brugge vendégeként a második félidő közepén döntötte el a mérkőzést, amikor két percen belül Mbappé, majd Icardi is betalált a belgák kapujába. Végül az 52. percben csereként pályára küldött francia játékos három, míg az argentin két góllal zárt. Csereként 2008 óta nem lőttek egy BL-meccsen mesterhármast, akkor a Villarreal játékosa, Joseba Llorente talált be háromszor az Aalborg kapujába. Mbappé karrierje során így már 15 BL-gólnál jár, még 21 éves kora előtt, ezzel majd egy évvel előzi meg az eddigi rekorder Lionel Messit. A négyes másik mérkőzésén a Real Madrid megszerezte első győzelmét: a spanyolok győztes gólját a Galatasaray ellen Toni Kroos szerezte, aki 100. BL-meccsét játszotta.

A B jelű négyesben az Olimpiakosz Pireusz hiába jutott előnyhöz, a Bayern München a duplázó Robert Lewandowski vezérletével fordított. A lengyel támadó sorozatban 12. összecsapásán volt eredményes, a szezonban pedig 17 tétmeccsen 21 gólnál jár. A csoport másik mérkőzésén az eddig nyeretlen Tottenham Hotspur magabiztosan kerekedett a vendég Crvena zvezda fölé.

A C csoportban a vendég Atalanta a 34. percig 1-0-ra vezetett, ám Agüero duplájával fordított a Manchester City, majd Sterling második félidőben 11 perc alatt elért mesterhármasával kiütéses győzelmet aratott.

A D csoport esti összecsapásán a Lokomotiv Moszkva a 77. percig meg tudta őrizni egygólos előnyét, Dybala két góljával viszont két perc alatt fordított a Juventus.

Végeredmények

A csoport: FC Bruges–PSG 0-5, Galatasaray–Real Madrid 0-1

Az állás: 1. Paris Saint-Germain 9 pont, 2. Real Madrid 4, 3. Brugge 2, 4. Galatasaray 1

B csoport: Olympiakosz–Bayern München 2-3, Tottenham–Crvena zvezda 5-0

Az állás: 1. Bayern München 9 pont, 2. Tottenham 4, 3. Crvena zvezda 3, 4. Olimpiakosz 1

C csoport: Sahtar–Dinamo Zagreb 2-2, Manchester City–Atalanta 5-1

Az állás: 1. Manchester City 9 pont, 2. Dinamo Zagreb 4 (6-4), 3. Sahtar Donyeck 4 (4-6), 4. Atalanta 0

D csoport: Atlético–Leverkusen 1-0, Juventus–Lokomotiv Moszkva 2-1.z

Az állás: 1. Juventus 7 pont (7-3), 2. Atlético Madrid 7 (5-2), 3. Lokomotiv Moszkva 3, 4. Bayer Leverkusen 0

Az élő közvetítés

Sahtar–Dinamo Zagreb 1-0: Konopljenka góljával előnybe került az ukrán bajnok.

Sahtar–Dinamo Zagreb 1-1: Nem tartott sokáig az ukránok előnye, a 25. percben a Dinamo kiegyenlített a spanyol Dani Olmo találatával.

Atlético Madrid–Bayer Leverkusen 0-0: Mindkét mérkőzésen eltelt az első játékrész, Madridban még nincsen gól.

Sahtar–Dinamo Zagreb 1-2: Mislav Orsic már a negyedik góljánál tart a csoportszakaszban. Ezúttal büntetőből talált a kapuba, előnyben a Dinamo.

Sahtar–Dinamo Zagreb 2-2: Megint egyenlő, a nem kifejezetten gólerős játékosként ismert Dodo 2-2-re alakította az eredményt.

Atlético Madrid–Bayer Leverkusen 1-0: Ha nem is könnyen, de megszületett az Atlético első gólja. Álvaro Morata a balhátvéd Renan Lodi beadása után fejelt a hálóba.

Atlético Madrid–Bayer Leverkusen 1-0: Madridban vége a mérkőzésnek, Diego Simeone csapata 1-0-ra győzött. A németek sorozatban a harmadik BL-mérkőzésüket is elveszítették, maradtak 0 ponttal. Az Atlético most hétnél tart, három mérkőzésből. Egyelőre csoportelső, de a Juventus (4) és a Lokokomotiv Moszkva (3) még játszik ma Torinóban. Ha az olaszok, a papírformának megfelelően, nyernek, kettészakad a csoport.

Sahtar–Dinamo Zagreb 2-2: Vége ennek a mérkőzésnek is, mindkét csapatnak 4-4 pontja van. A Manchester Citynek hat, az angoloknál vendégeskedő Atalantának nulla. Ha Guardiola kékjei nyernek, szinte páholyba ülnek.

FC Bruges–Paris Saint-Germain 0-1: Mindössze hét perc alatt előnybe került a francia bajnok, Maurio Icardi volt a gólszerző.

Tottenham–Crvena zvezda 1-0: Erik Lamela előkészítése után a védőjét megelőző Harry Kane nyitotta meg a gólok sorát a White Hart Lane-en. Három hete, a Bayern ellen 1-0-ig minden rendben volt…

Galatasaray–Real Madrid 0-1: Bár a törökök nem kezdtek rosszul, Courtois-nak már két bravúrt is be kellett mutatnia, Toni Kroos góljával előnyben a BL rekordere. A 100. BL-meccsén játszó német világbajnok labdája megpattant egy védőn, szerencsés gól volt.

Tottenham–Crvena zvezda 2-0: A dél-koreai Szon, Ázsia jelenlegi legjobb futballistája, megrúgta szokásos gólját.

Olympiakosz–Bayern München 1-0: A pireuszi Karaiszkakisz Stadionban Youssef El Arabi, a nagy formában lévő marokkói válogatott előnyhöz juttatta a pireusziakat. Persze, ne feledjük, a bayern a Tottenham ellen is hátrányba kerültek a bajorok, aztán hétig meg sem álltak.

Manchester City–Atalanta 0-1: Ez a meglepetések napja lehet. Az olaszok vezetnek az Etihad Stadionban! Ruszlan Malinovszkij tizenegyesből rúgta a gólt.

Juventus–Lokomotiv Moszkva 0-1: Alekszej Mirancsuk – az orosz futball legújabb ikersztárja, a Berezuckij fiúk után immár Mirancsukok a nagymenők – előnyhöz juttatta csapatát.

Manchester City–Atalanta 1-1: Hamar egyenlített a City, Raheem Sterling előkészítése után Sergio Agüero a gólszerző.

Manchester City–Atalanta 2-1: Már vezet a City, Agüero nem hibázta el a megítélt tizenegyest. Az Etihadban mindössze tíz perc alatt esett három gól.

Olympiakosz–Bayern München 1-1: Kiegyenlített a Bayern, Robert Lewandowski Sá kapujába küldte Thomas Müller labdáját. A lengyel csatár 13 mérkőzésen 17 gólt szerzett eddig a Bayernben ebben az idényben.

Tottenham–Crvena zvezda 3-0: A Spurs egy félidő alatt eldöntötte a mérkózést, Szon Heung Min újabb gólját Tanguy Ndombele készítette elő.

Tottenham–Crvena zvezda 4-0: Erik Lamela is szerzett egy gólt, a Spurs négy ponttal fogja várni a csoportmecsek második felét. Ez volt a mostani második félidők első gólja.

FC Bruges–Paris Saint-Germain 0-2: Kylina Mbappé beállt, s néhány perc múlva bebiztosította a győzelmet.

Olympiakosz–Bayern München 1-2: Lewandowskival nem bírnak a törökök.

FC Bruges–Paris Saint-Germain 0-3: Mauro Icardi fölényesség tette a vezetést.

Manchester City–Atalanta 3-1: Raheem Sterling közelről szerzett góljával alighanem eldőlt a mérkőzés.

Manchester City–Atalanta 4-1: Még egy, ezúttal is Sterlintgől, aki ma is negyszerűen játszik.

Manchester City–Atalanta 5-1: Munka a statisztikusoknak, Raheem Sterling tizenegy perc alatt rúgott mesterhármast. Olasz cspaat még soha nem kezdett ilyen rosszulé a Bajnokok Ligájában, a bergamóiak már 11 gólt kaptak az eddigi két és háromnegyed meccsükön. Sterling a BL-történet nyolcadik angol játékosa, aki mesterhármast ért el.

Tottenham–Crvena zvezda 5-0: Mintha egymással versenyezne a Premier League két klubja ma este, a City után a Spurs is öt szerzett gólnál jár. Harry Kane talált a szerbek kapujába.

Olympiakosz–Bayern München 1-3: Már tíz gólnál tart a Bayern az őszi idegenbeli BL-meccseken, Corentin Tolisso szerezte az újabb találatot.

Olympiakosz–Bayern München 2-3: Guilherme szépített, a görögök nem adták fel. A bayern a második őszi, idegenbeli BL-meccsén is két gólt kapott, de kis probléma ez, ha a csatárok hetet, majd hármat szórnak.

FC Bruges–Paris Saint-Germain 0-4: Kylian Mbappénak még egy félidő sem keleltt két gólhoz.

Juventus–Lokomotiv Moszkva 1-1: Eddig bírta az orosz védelem. Paulo Dybala kiegyenlített.

Juventus–Lokomotiv Moszkva 2-1: Nagy fordulat percek alatt, Dybala megszerezte a vezetést is. Aztán lecsewrélte őt Maurizio Sarri…

FC Bruges–Paris Saint-Germain 0-5: Kylian Mbappé is mesterhármast ért el. Emlékeztetőül: csak a második félidőben állt be.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×