eur:
394.13
usd:
368.78
bux:
66295.2
2024. április 25. csütörtök Márk
Gyerekek a hazai szurkolótáborban a Magyarország - Azerbajdzsán labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen a Groupama Arénában 2019. október 13-án.
Nyitókép: Gyerekek a hazai szurkolótáborban a Magyarország - Azerbajdzsán labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen a Groupama Arénában 2019. október 13-án. MTI/Czagány Balázs

Ilyen szerencsés győzelmünk évek óta nem akadt – legyőztük az azerieket

A magyar válogatott Korhut Mihály góljával 1-0-ra legyőzte Azerbajdzsánt a Groupama Arénában rendezett Európa-bajnoki selejtezőn. A 92. percben a vendégek szabályos gólt szereztek, de a játékvezető a magyarok javára tévedett.

A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ás győzelme azt jelenti, hogy csoportjában feljött a második helyre, és életben tartotta kijutási reményeit.

A győztes találatot a tizedik percben Korhut Mihály szerezte egy 28 méteres bombagóllal. A magyarok hetedik mérkőzésükön is megőrizték hibátlan mérlegüket az azeriekkel szemben, de most először csak minimális különbséggel nyertek.

Marco Rossi együttese sikerével két ponttal megelőzte Szlovákiát, amely azonban egy meccsel kevesebbet játszott, de ha novemberben nem nyer a világbajnoki ezüstérmes Horvátország vendégeként, akkor a magyarok úgy léphetnek pályára a november 19-i zárókörben Wales otthonában, hogy győzelemmel kijutnak a részben budapesti rendezésű 2020-as Eb-re.

Az élő közvetítés

A védelemben egy, a középpályás sorban két helyen változtatott Marco Rossi a horvátok elleni kezdő csapatán. Ahogyan arra számítani lehetett, Kádár Tamás és az eltiltott Kleinheisler László helyére visszakerült Baráth Botond és Szoboszlai Dominik, s játszik Holman Dávid helyén Kovács István is. A Magyarország-Azerbajdzsán Eb-selejtezőt nagyjából 15 000 néző előtt játsszák, a szurkolók ezúttal, az UEFA döntése miatt 14 éven aluli gyerekek.

Marco Rossi a Gulácsi – Lovrencsics, Baráth, Orbán, Korhut – Vida – Dzsudzsák, Szoboszlai, Kovács, Sallai – Szalai tizenegy mellett döntött. A kezdők közül Korhut, Dzusdzsák és Szoboszlai egy sárga lappal kizárja magát a novemberi, cardiffi mérkőzésről.

Az azerieknél játszik Eddy, aki angolai származású édesapa és azeri édesanya gyermeként Spanyolországban született és nőtt fel, most is spanyol klub játékosa, játszott a La Ligában is.

Dzsudzsák remek labdájával Szoboszlai nem tudott mit kezdeni, elemelte a labdát a kapu fölé, ebben több volt.

Támad a magyar csapat, Dzsudzsák különösen aktív. Vida lövését szépen jól védte a kapus.

A 10. percben egy szöglet után a védők által kifejelt labda Korhut Mihály elé került, aki óriási gólt rúgott 30 méterről. A kapus későn látta meg a labdát. Magyarország-Azerbajdzsán 1-0.

Támadásban maradt a magyar csapat.

A 23. percben Balayev védte Sallai Roland 20 méteres lövését.

Lovrencsics sárga lapot kapott egy rosszul sikerült becsúszás miatt.

A 28. percben Szalai tartogatta a labdát, majd Kovácshoz játszott, akinek pontos beadását a berobbanó Sallai alig rúgta a lkapu mellé. Nagy helyzet volt.

A félidő utolsó tíz percében a korábbinál többet birtokolta az azeri válogatott a labdát, de helyzetbe nem tudott kerülni. Mindazonáltal megnyugtató lenne még egy magyar gól a folytatásban – de csak a szünet után jöhet.

Az 51. percben Kovács István szabadrúgásat harcolt ki az azeri kaputól 27 méterre, Szoboszlai fölé emelt.

Megsérült Richard Almeyda, az azeriek brazilja, cserét kért és kapott.

A 61. percben Dzsudzsák kapáslövését blokkolták a védők.

A 71. percben indokolt csere, Dzsudzsák Balázs helyére Nagy Dominik állt be. Jó lenne a jobb oldali játékot aktívabbá tenni.

Korhut kapott egy sárga lapot egy felesleges lökés után, nem játszhat majd Walesben.

Szoboszlai Dominik helyére beállt Holman Dávid.

Korhut újabb távoli lövése volt a második félidő legígéretesebb lehetősége.

Az újabb magyar csere: Sigér Dávid lépett pályára Kovács István helyén.

A 92. percben az azeriek kiegyenlítettek, de a holland játékvezető tévesen szabálytalanságot jelzett, s ezzel maradt az 1-0-s magyar vezetés. Nagy szerencsénk volt, ez szabályos gól volt.

A magyar válogatott megőrizte esélyét a továbbjutásra. De ahhoz győznie kellene Cardiffban.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×