eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A gólszerző Korhut Mihály (b) és Baráth Botond a Magyarország - Azerbajdzsán labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen a Groupama Arénában 2019. október 13-án.
Nyitókép: MTI/Czagány Balázs

Elárulta a győztes gól titkát a válogatott hőse

Önkritikusan nyilatkoztak a magyar labdarúgó-válogatott játékosai az Azerbajdzsán elleni hazai Európa-bajnoki selejtezőn aratott 1-0-s győzelem után.

Szoboszlai Dominik, a Red Bull Salzburg játékosa - aki kezdőként kapott lehetőséget a budapesti mérkőzésen - elmondta, nem volt egyszerű a vasárnapi összecsapás, amelyből ezt az egygólos győzelmet tudták kihozni.

"Tudunk ennél jobban is játszani, én is személy szerint. Az a legfontosabb, hogy sikerült megszereznünk a három pontot, így maradt esélyünk a továbbjutásra. Megvoltak a lehetőségeink a második gólra, de nem éltünk velük. De most még ez az egy gól is elég volt a győzelemhez" - nyilatkozta. Hozzátette: a felnőtt szurkolók teljesen más atmoszférát képesek teremteni, de a Groupama Arénában jelen lévő tizenötezer gyerek is nagyszerű hangulatról gondoskodott.

A győztes gólt szerző Korhut Mihály elárulta: edzéseken hasonló helyről szokta gyakorolni a lövéseket, mint ahonnan az azerieknek betalált, és nagyon örül, hogy első gólja ilyen látványosra sikerült, ráadásul három pontot ért.

"Az első félidőben jól játszottunk, és a szünetben arról beszéltünk, hogy nem szabad kiengednünk, maradjon meg a lendületünk. A szünet után is kontroll alatt tudtuk tartani a játékot, de a támadásaink már kevésbé volt hatékonyak" - nyilatkozta. Az azeriek meg nem adott góljáról azt mondta: a játékvezetői döntést mindig el kell fogadni, még akkor is, ha éppen szerencsések vele.

A magyar csapat kapitánya, Dzsudzsák Balázs kiemelte: hozták a kötelező győzelmet, a horvátországi vereség után három nappal az volt számukra a legfontosabb, hogy stabilizálják a játékukat, legyen meg a siker, és így Walesben az utolsó mérkőzésük egy ki-ki meccs legyen.

"Az első félidőben a jó arcát mutatta a válogatott, több gólszerzési lehetőségünk volt, csak az utolsó passzoknál jött egy-egy blokk az ellenféltől, vagy mi rontottunk, könnyelműsködtünk. A második játékrészben nyújtott teljesítményünk viszont biztosan nem lesz elég Walesben" - mondta. Hozzátette: a csapatnak vannak problémái, a játékosoknak a novemberi találkozóig három-négy hét áll a rendelkezésükre, hogy "összekapják" magukat. Kiemelte, nagy köszönettel tartoznak a kilátogató gyerekeknek a lelkes biztatásért.

Kovács István szerint a horvátországi mérkőzés még benne volt a magyar játékosok fejében, a második félidőben pedig a lábaikban is éreztette hatását.

"A minimális különbségnél mindig benne van az ellenfél részéről egy talált gól. Nem sportszerű, de örülök, hogy nem adták meg az azeri találatot" - mondta. Hozzátette, számára az ilyen "kibrusztolt" siker értékesebb, mint egy laza meccsen aratott három-négygólos győzelem.

Gulácsi Péter, a magyarok kapusa kiemelte: egyoldalú mérkőzés volt, amelyen az hiányzott, hogy nem szerezték meg a második találatot.

"Az utolsó húsz percben labdával már passzívak voltunk, inkább figyeltünk az előnyünk megtartására. Bízunk benne, hogy lesz tétje a cardiffi mérkőzésünknek, amelyen egy más kvalitású ellenféllel találkozunk, mint ma, de már sikerült őket meglepnünk itthon. Bár ennyi helyzetünk, mint ma, Walesben aligha lesz" - vélekedett az RB Leipzig légiósa.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×