eur:
392.25
usd:
366.04
bux:
66786.28
2024. április 26. péntek Ervin
A győztes Szilágyi Csaba a 100 méteres mellúszás döntőjében az úszók országos bajnokságán a Debreceni Sportuszodában 2019. március 27-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Akár két sztárral is gyarapodhat a magyar úszás

Két vajdasági úszó leigazolásával sokat erősödhetne a tokiói olimpiáig a magyar válogatott. Egyelőre azonban még az sem dőlt el, hogy a versenyzők kezdeményezik-e az amúgy sem zökkenőmentes váltást.

Két szerb-magyar kettős állampolgárságú versenyző is kiemelkedő sikereket ért el a múlt heti debreceni országos úszóbajnokságon. Szilágyi Csaba 100 és 50 méter mellen is országos csúcsot döntött, Szabó Szebasztián pedig 100 és 50 pillangón nyert, utóbbiban ő is megjavította az eddigi magyar rekordot. Mivel magyar klubok nevezték őket, magyar állampolgárságuk is van, így magyar bajnoki érmeket szerezhetnek, akár országos csúcsokat is felállíthatnak, de egyelőre mindketten a szerb színeket képviselik a nemzetközi versenyeken.

Az esetleg váltás felvetődött, de több feltétele is van - fejtette ki az InfoRádiónak Wladár Sándor, a magyar szövetség elnöke.

A sportvezető arról is beszélt, hogy a szerb szövetséggel nem volt eddig egyszerű a párbeszéd. Az elnök arról nem tud, hogy az úszósportban bármilyen igazolásért pénzt fizettek volna, az ugyanakkor nem lepné meg, ha a szerb szövetségnek lenne igénye valamiféle kompenzációra.

Az InfoRádió úgy tudja, hogy

a váltás Szabó Szebasztián esetében lenne egyszerűbb, a legjobb esetben már a kwandzsui világbajnokságon is szerepelhetne magyar színekben.

Szilágyi Csaba viszont ott volt tavaly augusztusban a glasgow-i Eb-n, így magyarként semmiképpen nem indulhatna az év fő eseményén, a júliusi vb-n.

Ha az idei vb-n valamelyikük szerb színekben rajthoz állna, nagy eséllyel a jövő évi olimpián is Szerbia lobogója alatt ugorhatnának a tokiói medencébe.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×