INFORÁDIÓ 
2020. május 30. szombat
Janka, Zsanett

szabó szebasztián

úszás

szilágyi csaba

wladár sándor

tokió 2020

A győztes Szabó Szebasztián az 50 méteres pillangóúszás döntőjében az úszók országos bajnokságán a Debreceni Sportuszodában 2019. március 28-án.

Elvehetünk egy igazi úszóklasszist Szerbiától

A Magyar Úszó Szövetség elnöke, Wladár Sándor szerint van rá esély, hogy a nyílt magyar országos bajnokságon berobbanó, vajdasági Szabó Szebasztián Magyarország színeiben folytassa karrierjét. A mellúszó Szilágyi Csaba viszont maradhat "szerb".

E-mailt írt Szabó Szebasztiánnak Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, amelyben a sportvezető azt tudakolta a vajdasági pillangóúszótól, akar-e magyar sportállampolgár lenni.

"Nagyon megköszönte, és hálás azért, hogy Győrben van lehetősége készülni, úgy érzi, hogy neki Magyarországon, magyar színekben a helye. Ő ezt megírta,

mi pedig aznap megküldtük részére és klubja részére azokat a dokumentumokat, amelyeket a magyar szövetség kell, hogy kiadjon" - újságolta az InfoRádiónak Wladár Sándor, aki úgy tudja, a szerb szövetség hozzájárult a váltáshoz.

Most a tolmácsmunka van folyamatban, ezt követően kerülnek a papírok a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, vagyis a FINA elé.

"Ha minden jól megy, akkor könnyen elképzelhető, hogy a világbajnokságon magyar színekben indul 50 méteres pillangóúszásban, vagy ha a szövetségi kapitány úgy dönt, váltóban is.

Az olimpiai szereplése az, ami kérdéses; ehhez ugyanis az kell, hogy a Szerb Olimpiai Bizottság kiadja Szabó Szebasztián engedélyét" - tette hozzá Wladár Sándor.

Addig is a magyar szövetség a felkészülését tekintve mindent megad Szabó Szebasztiánnak ahhoz, hogy jövőre Tokióban ott lehessen.

"Úgy tudom, hogy Thomas Bach NOB-elnök egyszemélyben dönt ezekről a kérelmekről, amelyek arra irányulnak, hogy tekintsenek el a három éves várkozási időtől, ami ilyenkor szükséges lenne."

A szintén vajdasági

Szilágyi Csaba - mellúszó -, aki Szabónál sokkal idősebb, már elmúlt 30 éves, Wladár Sándor tudomása szerint nem akar magyar sportállampolgár lenni,

amit az úszóelnök sajnál, hisz Szilágyi Csaba megdöntötte Gyurta Dániel országos csúcsát is, neki azonban a nyári világbajnokságot kellene kihagynia a magyar állampolgárságért, de lehet, hogy az olimpiát is.

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Kapcsolódó hang

Vajdasági magyar úszóklasszisok - egy igen, egy nem
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018