eur:
392.51
usd:
366.12
bux:
66839.2
2024. április 26. péntek Ervin
Fürjes Balázs: nem leszek úszóelnök

Fürjes Balázs: nem leszek úszóelnök

Bár nagyon szép és fontos feladatnak tartja, de nem kíván a Magyar Úszószövetség elnöke lenni - mondta az InfoRádiónak Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti fejlesztések kormánybiztosa, akinek neve többször is felvetődött a poszt várományosai között.

Az elmúlt hetekben számos sajtóorgánum foglalkozott azzal, ha megüresedik a Magyar Úszószövetség elnöki posztja, és Bienerth Gusztáv nem tölti ki mandátumát a szervezet élén, ki töltheti be a pozíciót. A lehetséges jelöltek között felmerült Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti fejlesztések kormánybiztosa is, de az erre vonatkozó találgatásokat az InfoRádióban cáfolta a kormánybiztos.

„Egyértelműen kijelentem:

bár nagyon szép és fontos feladat, nem kívánok a Magyar Úszószóvétség elnöke lenni

- mondta Fürjes Balázs. - Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy irányíthattam a Duna Aréna félépítését, a budapesti nagy uszodák felújítását, hogy dolgozhattam a vizes világbajnokság szervezőbizottságában, és hogy az olimpiai pályázat vezetőjeként is szoros kapcsolatban lehettem a magyar úszósporttal. A jövőben is azzal tehetek a legtöbbet a magyar sportért, hogy részt veszek új generációs, 21. századi sportlétesítmények fejlesztésében, nagy nemzetközi sportesemények Budapestre hozatalában és megszervezésében. Ezt a munkát örömmel végzem, és van bőven feladatom Budapest építésében. Nem leszek jelölt a Magyar Úszószövetség elnöki tisztére."

A szövetség pénteken tartja közgyűlését.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×