eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Vívó Eb - Hatodik lett Szilágyi Áron

A magyar férfi kardozók közül a legjobb eredményt elérve Szilágyi Áron a hatodik helyen végzett a lengyelországi Torunban zajló vívó Európa-bajnokság szerdai versenynapján.

A csoportküzdelmekből Szilágyi és Szatmári András is öt győzelemmel és egy vereséggel lépett tovább, s jó eredményüknek köszönhetően a hiányos 64-es táblán csak a 32 között kapcsolódtak be ismét a versenybe.

A Londonban olimpiai bajnok, Eb-címvédő Szilágyi brit és francia vívó legyőzésével bejutott a negyeddöntőbe, ahol azonban négytusos vereséget szenvedett a 2014-ben Eb-bronzérmes orosz Kamil Ibragimovtól.

Szatmári spanyol ellenfelét még simán verte, de aztán a papírformának megfelelően kikapott a tavalyi év világbajnokától, az orosz Alekszej Jakimenkótól.

Iliász Nikolász 4/2-es, Decsi Tamás pedig 2/4-es eredménnyel került ki a csoportszakaszból, majd a legjobb 64 között mindketten kiestek. Előbbi a lengyel Jakub Ocinskitől, utóbbi pedig a tavaly világbajnoki bronzérmes német Max Hartungtól kapott ki.

Szatmári 10., Iliász 33., Decsi 47. lett a 69 kardozót felvonultató mezőnyben.

Eredmények (az Eb honlapjáról):

férfi kard egyéni:

-----------------------

a 64 között:

Max Hartung (német)-Decsi Tamás 15-12

Jakub Ocinski (lengyel)-Iliász Nikolász 15-10

a 32 között:

Szilágyi Áron-Curtis Miller (brit) 15-13

Szatmári András-Guillermo Mancheno (spanyol) 15-8

a 16 között:

Szilágyi-Bolade Apithy (francia) 15-13

Alekszej Jakimenko (orosz)-Szatmári 15-7

negyeddöntő:

Benedikt Wagner (német)-Aliakszandr Bujkevics (fehérorosz) 15-13

Kamil Ibragimov (orosz)-Szilágyi 15-11

Vincent Anstett (francia)-Nicolas Rousset (francia) 15-14

Jakimenko-Szandro Bazadze (grúz) 15-14

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×