Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Vasárnap folytatódik a vízilabda-bajnokság rendhagyó döntője

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Folytatódik a férfi vízilabda-bajnokság fináléja: a címvédő Szolnok a második fordulóban az Eger vendége lesz vasárnap.

A finálé első mérkőzésén a címvédő Szolnok férfi vízlabda-csapata végig magabiztosan játszott és nyert három góllal. Cseh Sándor, a szolnokiak vezetőedzője bízik a hasonló folytatásban, szerinte az első meccshez hasonlóan vasárnap is a fizikai küzdelem dominálhat majd.

 „A csapatok biztos, hogy így fognak bemenni a vízbe. Azt nem tudom, hogy ott milyen felfogásban fognak fújni a játékvezetők, az biztos, ha hagyják és nem lesznek gyors kiállítások, mindenképpen egy hasonló agresszív találkozót látunk. Fontos, hogy ebben ki hogy tudja megtalálni a saját játékát, az esetleges sérelmeket ki hogyan tudja félrerakni a meccs ideje alatt. Nagyon erősnek kell lenni fejben, amikor ilyen kemény a csata.”

 Dabrowski Norbert, az egriek vezetőedzője azt emelte ki, hogy csapata az első meccs hajrájában megmutatta erejét, és bízik benne a Szolnokon látott hibákat nem követik el újra játékosai.

 „A játék képe alapján látszik, hogy miért ez a két csapat jutott a döntőbe. Azt sajnálom, hogy az elején az ő akaratuk érvényesült, de mivel egy vízilabdameccs hosszú, látszott, hogy 7-5-nél emberelőnyünk volt a 7-6-ra, tehát megérkeztünk a meccsbe a harmadik negyedben. Azokat, amik ahhoz vezettek, hogy az elején a Szolnok ennyivel el tudott menni, ki kell küszöbölnünk, erre a hazai pályán minden lehetőségünk meglesz.”

 Cseh Sándor hangsúlyozta, hogy kevés játékosa maradt a hétközi munkára a magyar válogatott görögök elleni meccse miatt, erre számítottak is, de nehezítette a felkészülést.

„Tudtuk, hogy ez egy rendhagyó döntő lesz, nemcsak tőlünk, az Eger csapatától is legalább ennyi vagy még több játékos játszik a magyar válogatottban. Ez sem előny, sem hátrány, de picit kiesünk a döntő ritmusából.”

 Egyetértett kollégájával Dabrowski Norbert is, aki szerint nagyban befolyásolja a bajnoki döntő színvonalát a sűrű versenynaptár.

 „Négy játékossal és két kapussal készülök. Elég érdekes, hogy az első három meccs hétvégén van, hét közben Bajnokok Ligája mérkőzés van. A bajnoki döntő színvonalát magasra várjuk, akkor az nem jó, hogy közben Világliga és Euroliga mérkőzések vannak, mert azok is terhelik a játékosokat. Az fog nyerni, aki ezekből könnyebben kijön.”

 A bajnoki finálé második mérkőzése vasárnap este lesz Egerben.