eur:
392.36
usd:
365.63
bux:
66757.39
2024. április 26. péntek Ervin

Női kézilabda Eb-selejtező - Hazai vereség a lengyelektől

A magyar női kézilabda-válogatott nem tudta bebiztosítani a helyét a decemberi, svédországi Európa-bajnokságon, miután vasárnap Érden egy góllal kikapott a lengyel csapattól.

A két együttes így két fordulóval a selejtezősorozat vége előtt egyformán hat-hat ponttal áll a csoportban.

Női Eb-selejtező, 5. csoport:

4. forduló:
Magyarország-Lengyelország 25-26 (16-17)

A két csapat szerdán Koszalinban találkozott, és az Elek Gábor-Ambros Martín szövetségi kapitányi kettős debütáló mérkőzésén a magyarok 27-24-re győztek. A hazai együttesnek a továbbjutáshoz most elegendő lett volna egy döntetlen is.

A lengyelek december 14-én, a dániai vb herningi nyolcaddöntőjében 24-23-ra legyőzték a magyarokat, akik többek között emiatt nem vehetnek részt a riói ötkarikás játékokon. Németh András kapitány a kudarc után lemondott, utódjául az FTC és a Győr vezetőedzőit választották meg.

Kiegyenlített játékkal indult a találkozó, tíz perc után 6-6 volt az állás. A magyar együttes ezt követően előnyre tett szert, vezetett négy góllal is (10-6), de nem tudta leszakítani ellenfelét, amely előbb egyenlített, majd a szünetre egygólos fórra tett szert.

A folytatásban visszavette a vezetést a magyar válogatott, de a rendkívül kiegyenlített mérkőzés hajrájában ismét a lengyeleknél volt az előny, amelyet meg is tartottak a végső dudaszóig.

Az állás: 1. Magyarország 6 pont (122-94), 2. Lengyelország 6 (102-85), 3. Szlovákia 4, 4. Finnország 0

Szombaton játszották:
Szlovákia-Finnország 25-8 (11-3)

A csoport első két helyezettje, valamint a hét selejtezőcsoport legjobb harmadikja vehet részt a december 4-18. között sorra kerülő svédországi Európa-bajnokságon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Béremelés: hatalmas a szakadék a dolgozók és a cégek között

Béremelés: hatalmas a szakadék a dolgozók és a cégek között

A munkahelyválasztási preferenciák szempontjából a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges szempont a Randstad friss Employer Brand kutatása szerint. Emellett rendkívül fontosnak tartják a kellemes munkahelyi légkört is, azt, hogy hogyan élik meg a mindennapokat a munkahelyi környezetben, milyen a viszonyunk a kollégáikkal, vezetőjükkel. Hangsúlyos szempont továbbá a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol az állás hosszú távra szól, nem kell tartani a leépítéstől, és ahol lehetőség van a munka-magánélet egyensúlyának megvalósítására – utóbbi fontossága nőtt a felmérés két évvel ezelőtti eredményéhez képest.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×