eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Tóth Márton: "Győzelmi kényszerben vagyunk"

Szerda este folytatódnak a küzdelmek az E.ON férfi vízilabda ob I középszakaszában: fél héttől Szeged-OSC, hét órától Eger-Vasas, nyolctól Honvéd-Szolnok, fél kilenctől pedig Ferencváros-BVSC meccset rendeznek. Tóth Márton, az FTC válogatott játékosa az InfoRádióban a Szolnok elleni vereségről is beszélt.

"Örömteli dolog, hogy a Bajnokok Ligájában szereplő és a magyar bajnokságban toronymagasan esélyes Szolnoknak tíz gólt lőttünk, az kevésbé jó, hogy tizenkilencet kaptunk, tehát a védekezésre nem figyeltünk annyira oda. Ennek ellenére pozitívan értékelem a meccset, hiszen a négy sérült játékosunk helyett utánpótláskorúak játszottak. Nekik ez nagyon jó tanulási és tapasztalatszerzési lehetőség volt. Ezek tudatában ez egy jó eredmény" - jelentette ki Tóth Márton.

A Ferencváros válogatott vízilabdázója a következő mérkőzésekről azt mondta: "ahhoz, hogy a biztos negyedik helyet megszerezzük és minimum bronzmérkőzést játsszunk, a BVSC és a Szeged ellen nem veszíthetünk pontokat. Győzelmi kényszerben vagyunk, ennek az elvárásnak szeretnénk megfelelni. Ha a sérültek egy része felépül, márpedig úgy tűnik, magabiztosan várhatjuk a BVSC elleni meccset"

A bajnokság középszakaszában szerdán és szombaton is mérkőzések vannak, a megfeszített tempóról Tóth Márton úgy nyilatkozott: "nehéz, de egy profi sportoló erre fel van készülve, hogy ebben az időszakban, különösen az olimpia évében, bírni kell az erőltetett tempót. Volt időnk edzeni, nem mondom, hogy nem hiányoznak az edzések, de most a meccseken és a regeneráción van a hangsúly. Bírni kell, ez a kiírás, ezt kell szeretni" - tette hozzá.

A Ferencváros válogatott vízilabdázója arról, hogy visszakerült a válogatottba, azt mondta: "mindig megtiszteltetés a nemzeti csapatban játszani, boldog vagyok, amikor a meghívást megkapom. Mindig a tudásom legjavát próbálom nyújtani. Nehezebbek voltak a körülmények - hosszú utazás, csak egy edzés -, de olyan eredményt értünk el, ami elvárható volt."

Tóth Márton úgy fogalmazott: "a vízilabdaélet visszaköltözött a klubokba. A bajnokság középszakasza zajlik, heti két meccset játszunk. A kvalifikáció előtt három héttel kezdünk közösen felkészülni, nagyjából március 10-15-e környékén. A spanyol és az olasz csapat lehet a magyar válogatott legnagyobb ellenfele, a többiek erősségben hátrébb sorolhatók, de ezek a csapatok szoktak a legveszélyesebbek lenni, hiszen nekik ez az egyetlen esélyük, hogy kikerüljenek egy nagy tornára. De azt gondolom, hogy a magyar-olasz-spanyol hármasból fog kikerülni az első három, a negyedik helyért pedig nagy csata lesz."

"Azt az utat kell továbbvinni, amit a belgrádi Európa-bajnokságon is képviselt a magyar válogatott. Azt nem szabad elfelejteni, hogy viszonylag mélyről, a világbajnoki hatodik helyről jött föl a csapat egy érmes pozícióra. Ha az olimpia évében szerez egy csapat érmet, az abszolút esélyes az olimpiai játékok megnyerésére, ez az önbizalom, a hit visszajött, de ezt kell folyamatosan tovább építeni, nem szabad lankadni és kitartóan kell küzdeni ezért a célért. Egy magyar válogatott játékosnak természetesen az olimpiai arany a cél, de odáig még sok víz lefolyik a Dunán. Készülni kell, úgy kell kiutazni Rióba, hogy a magyar csapat minden egyes játékosa megtett mindent azért, hogy aranyérmet nyerjen a csapat, ha ezt így elmondhatjuk magunkról, tényleg az egyik esélyesei lehetünk a nyári olimpiai játékoknak" - jelentette ki az FTC válogatott vízilabdázója.

Hanganyag: Dzsubák Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×