Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Fukuoka veszi át Budapest megüresedett helyét

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Fukuoka rendezheti meg a 2021-es vizes világbajnokságot - jelentette be Julio C. Maglione, a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) elnöke a szervezet budapesti sajtótájékoztatóján. Eredetileg Budapest kapta meg a 2021-es csúcsesemény rendezési jogát, de tavaly a mexikói szervezők visszalépése után a FINA bejelentette, hogy a magyar főváros 2017-ben adhat otthont a vizes sportok világbajnokságának.

Maglione azt is közölte, hogy az olimpia előtti évben, 2023-ban Dohában lesz a vb.

Julio Maglione, a FINA uruguayi elnöke beszédében hangsúlyozta, hogy három elképesztően erős pályázat versenyzett egymással, de csak két győztest tudtak kihirdetni - írja az MTI.

A FINA-Büro felfüggesztette Mexikó tagságát, mivel Guadalajara pénzügyi okokból visszalépett a 2017-es vb lebonyolításától, s ezzel szerződésszegést követett el. A jövő évi vb-re az eredetileg 2021-re kijelölt Budapest ugrott be.

Fukuokában 2001 után második alkalommal rendeznek majd világbajnokságot, míg Doha először lesz házigazda. A magyarok 2001-ben Japánban három éremmel zártak, az úszók között Kovács Ágnes 200 méter mellen arany-, 100 méter mellen bronzérmet nyert, a női vízilabda-válogatott pedig a második helyen végzett.

Jövőre tehát Budapesten rendezik az úszók, a vízilabdázók, a műugrók, a szinkronúszók, az óriástorony-ugrók és a nyíltvízi úszók legnagyobb megmérettetését, 2019-ben pedig a dél-koreai Kvangdzsu lesz a házigazda.

A FINA vasárnap este a Vigadóban rendezi gáláját, amelyen az elmúlt év legjobbjait díjazzák majd.