eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Dujshebaev: harakirit kellene elkövetnünk!

A riói játékokról lemaradó magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitányának, a spanyol-orosz Talant Dujshebaevnek a megbízatása 2017 januárjáig szól, ám amikor 2014 októberében kinevezték, az egyik kikötés az volt, hogy a csapat szerezzen indulási jogot az olimpiai kvalifikációs tornára.

"Biztos, hogy nincs olyan ember a földön, aki jobban szégyelli magát, mint én" - mondta a szakember a svédektől elszenvedett szerdai vereség után az M4 Sportnak. Kifejtette: egy ilyen fiatal svéd csapattól szégyen így kikapni, és az ellenfél jó példa arra, hogy van olyan együttes, amely fiatal játékosokkal tud eredményt elérni.

"Ha olyan emberek lennénk, mint annak idején Japánban, harakirit kellene elkövetnünk, és én lennék az első" - fogalmazott.

Dujshebaev az első külföldi szakvezető, aki betölti a férfi kapitányi posztot a magyar kézilabdában. A 47 esztendős, kirgiz származású, a FÁK-színeiben olimpiai bajnok, spanyol állampolgárként kétszeres olimpiai bronzérmes, játékosként és edzőként is Bajnokok Ligája-győztes szakembert - aki egyben a lengyel Kielce vezetőedzője is - 2014. október 8-án nevezték ki a posztra. Feltétel volt, hogy a csapatnak ki kell jutnia a lengyelországi Európa-bajnokságra - ez sikerült -, hogy a csapat szerezzen indulási jogot a 2016 áprilisi olimpiai kvalifikációs tornára, és vegyen részt a 2017-es franciaországi világbajnokságon. Ez utóbbi tornára még ki kell jutnia az együttesnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×