eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Toruni jégkorongtorna - Győzelem az ukránok ellen

A magyar jégkorong-válogatott gólokban és kiállításokban gazdag mérkőzésen 6-5-re legyőzte vasárnap az ukrán csapatot a lengyelországi Torunban zajló torna utolsó, harmadik fordulójában és végül a második helyet szerezte meg.

Kóger Dániel háromszor volt eredményes és volt egy gólpassza is.
Eredmény, 3. forduló:
Magyarország-Ukrajna 6-5 (1-1, 3-3, 2-1)

Ezt megelőzően mindkét gárda legyőzte a románokat és kikapott a házigazda lengyelektől, így a torna második helye volt a tét.

Az elején sorra kapta a kiállításokat a magyar csapat és a 9. percben, amikor már a harmadik kisbüntetés volt érvényben, megszerezték a vezetést az ukránok. Sikerült rendezni a sorokat, Kóger egyenlített, majd a honosítás előtt álló, a válogatottban szombaton debütált Sarauer - ugyancsak emberelőnyben - fordított. Még a szünet előtt gyors egymásutánban három ukrán és két magyar gól született, így 4-4-ről kezdődött a záró harmad. Az 51. percben büntetőt kapott a magyar csapat, ezt Vas János belőtte, majd hosszú ideig állt a játék, mert betört a plexi, az esetnél Orbán komoly arcsérülést szenvedett. Kóger harmadik találatával kétgólos hízott a magyar előny, a végén az ukránok még szépítettek, ám egyenlíteniük nem sikerült.

A bírók összesen 50 perc kiállítást osztottak ki.

A veretlen lengyelek este a papírformának megfelelően legyőzték a pont és lőtt gól nélkül álló románokat, akik ezúttal sem találtak a kapuba, így a magyarok másodikként zártak.

Rich Chernomaz szövetségi kapitány együttese az áprilisi, krakkói vb-n a lengyel és az ukrán csapattal is találkozni fog.

A nap másik mérkőzésén:
Lengyelország-Románia 4-0 (0-0, 4-0, 0-0)

A torna végeredménye: 1. Lengyelország 8 pont, 2. Magyarország 6, 3. Ukrajna 4, 4. Románia 0

Pénteki játszották:
Magyarország-Románia 8-0
Lengyelország-Ukrajna 6-5, hosszabbítás után

Szombaton játszották:
Lengyelország-Magyarország 2-0
Ukrajna-Románia 5-0

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×