eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Mi lesz a német Formula-1-es versennyel?

Franciaországban 2008 óta nem rendeznek Formula-1-es versenyt, és volt, hogy a belga pálya is kimaradt a versenynaptárból. Ezúttal a németek versenye van veszélyben.

A hivatalos versenynaptárban jelenleg szerepel, ám továbbra sem tudni, lesz-e idén Német Nagydíj a Formula-1-es autós gyorsasági világbajnokságon. A magyar versenyt megelőző hétvégére tervezett versennyel évek óta gond van: hiába rendezik felváltva hol Hockenheimben, hol a Nürburgringen, a nézőszám tavaly 52 ezres, egy évvel korábban 45 ezres volt. A veszteség elkerüléséhez legalább 60 ezer nézőre lenne szükség. Ráadásul az üres lelátók nem tesznek jót a sportág megítélésének sem. A mostani bizonytalan helyzetben még a jegyárusítás sem kezdődött el, ami újabb veszteségeket okozhat a versenynek.
 
"Leteszünk egy szerződést egymás elé, és meglátjuk, mi lesz" - nyilatkozta a SkyNews tévécsatornának Bernie Ecclestone, a sorozat vezetője. A hírek szerint jelenleg egyik német pálya sem áll készen a verseny megrendezésére, ám ez alapvetően nem kellene, hogy problémát jelentsen, hiszen az októberben a száguldó cirkuszt fogadó mexikói pálya felújítása sem készült még el.
 
Ecclestone szerint 50 százaléknál is kevesebb esély van a Német Nagydíj megrendezésére. Az angol üzletember úgy fogalmazott: ha március elejéig nem lesz megállapodás, onnan már nehéz lesz visszahozni a versenyt.
 
Az aktuális világbajnok általában sokat lendít a helyi versenyen. Nigel Mansell 1992-es világbajnoki címe után egy évvel Angliában két versenyt is rendeztek: a Brit Nagydíj mellett az Európa Nagydíjat. Michael Schumacher sikerei csúcsán Németországban rendezték a hazai verseny mellett az Európa Nagydíjat is, majd Fernando Alonso világbajnoki címeit követően második spanyol versenyként Valencia adott otthont a versenynek. A német Sebastian Vettel, majd a Mercedes világbajnoki címei azonban úgy tűnik kevés lesz ahhoz, hogy a Német Nagydíjat megtarthassa a sorozat.

Hanganyag: Domanits András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×