eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Ilyet még Baráth Etele sem látott kajak versenyen

Az Oklahomában rendezett maratoni világbajnokságon is folytatódott a magyar kajak-kenu válogatott sikersorozata. Baráth Etele, a magyar szövetség elnöke szerint a megnövekedett állami támogatás, az edzők szaktudása és az itthoni fokozott rivalizálás is hozzájárult a szezon kiemelkedő eredményeihez, a sikerek pedig vonzzák a fiatalokat a sportágba.

Az éremtáblázat élén végzett Magyarország a maratoni világbajnokságon is: 10 arany-, 7 ezüst- és 3 bronzéremmel tért haza a küldöttség.

"Számítottunk arra, hogy eredményesek leszünk, de hogy ennyire, azt talán nem vártuk" - mondta az InfoRádiónak a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke.

Ugyanakkor ebben az évben minden nagy világversenyen felülmúlta magát a magyar csapat - tette hozzá Baráth Etele. Emlékezetes, hogy az év legrangosabb eseményén, a moszkvai gyorsasági vb-n Kozák Danutáék több érmet szereztek, mint a házigazda oroszok és a nagy rivális németek összesen.

A sportvezető az idei eredményeket értékelve úgy fogalmazott: "egy egészen különleges képességű generációról van szó".

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke kiemelte Csay Renáta oklahomai teljesítményét.

"Élete egyik legnehezebb versenyét vívta, egészen fantasztikus volt, ahogy harcoltak egymással, és az utolsó métereken tudta igazán megnyerni a viadalt" - mondta.

Baráth Etele a férfi kajak párosok versenyét úgy értékelte: "elég régóta vagyok már a szakmában, de ilyet még nem láttam." Az elnök az egyik szakvezetőt idézve úgy fogalmazott: "horror volt".

"Felkészült, komoly versenyzők őrületes küzdelme zajlott a vízen, percről percre, hosszú-hosszú kilométereken keresztül, ami egészen döbbenetes volt" - tette hozzá.

"A magyar kajak-kenu sportnak az az ereje, hogy részben a sikerek, részben pedig a támogatások megnövekedése nyomán nő a versenyzők száma, egy-egy versenyszámra egyre több kiváló, tehetséges induló jelenik meg, mögöttük ragyogó edzőkkel. A belső harc az, ami előreviszi a sportágat, és ez érződik az összes nemzetközi versenyen is" - összegzett Baráth Etele az InfoRádiónak.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×