Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ilyet még Baráth Etele sem látott kajak versenyen

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az Oklahomában rendezett maratoni világbajnokságon is folytatódott a magyar kajak-kenu válogatott sikersorozata. Baráth Etele, a magyar szövetség elnöke szerint a megnövekedett állami támogatás, az edzők szaktudása és az itthoni fokozott rivalizálás is hozzájárult a szezon kiemelkedő eredményeihez, a sikerek pedig vonzzák a fiatalokat a sportágba.

Az éremtáblázat élén végzett Magyarország a maratoni világbajnokságon is: 10 arany-, 7 ezüst- és 3 bronzéremmel tért haza a küldöttség.

"Számítottunk arra, hogy eredményesek leszünk, de hogy ennyire, azt talán nem vártuk" - mondta az InfoRádiónak a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke.

Ugyanakkor ebben az évben minden nagy világversenyen felülmúlta magát a magyar csapat - tette hozzá Baráth Etele. Emlékezetes, hogy az év legrangosabb eseményén, a moszkvai gyorsasági vb-n Kozák Danutáék több érmet szereztek, mint a házigazda oroszok és a nagy rivális németek összesen.

A sportvezető az idei eredményeket értékelve úgy fogalmazott: "egy egészen különleges képességű generációról van szó".

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke kiemelte Csay Renáta oklahomai teljesítményét.

"Élete egyik legnehezebb versenyét vívta, egészen fantasztikus volt, ahogy harcoltak egymással, és az utolsó métereken tudta igazán megnyerni a viadalt" - mondta.

Baráth Etele a férfi kajak párosok versenyét úgy értékelte: "elég régóta vagyok már a szakmában, de ilyet még nem láttam." Az elnök az egyik szakvezetőt idézve úgy fogalmazott: "horror volt".

"Felkészült, komoly versenyzők őrületes küzdelme zajlott a vízen, percről percre, hosszú-hosszú kilométereken keresztül, ami egészen döbbenetes volt" - tette hozzá.

"A magyar kajak-kenu sportnak az az ereje, hogy részben a sikerek, részben pedig a támogatások megnövekedése nyomán nő a versenyzők száma, egy-egy versenyszámra egyre több kiváló, tehetséges induló jelenik meg, mögöttük ragyogó edzőkkel. A belső harc az, ami előreviszi a sportágat, és ez érződik az összes nemzetközi versenyen is" - összegzett Baráth Etele az InfoRádiónak.

Hanganyag: Farkas Dávid