Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Futball Európa-bajnoki mérkőzések Magyarországon!

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Jelentős sportdiplomáciai sikert aratott Magyarország Genfben. Az UEFA péntek délután döntött a 2020-as Európa-bajnokság mérkőzéseinek helyszíneiről. Budapest is a nyertes pályázók között van: a főváros három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek adhat otthont.

2020-ban rendhagyó Európa-bajnokságot tartanak, a mérkőzéseket ugyanis nem egy vagy két országban, hanem kontinens-szerte 13 városban rendezik. Az Európai Labdarúgó-szövetség mostani döntése alapján a hat év múlva megrendezendő labdarúgó Eb egyik helyszíne Budapest lesz.

A nyertes pályázatokat Michel Platini UEFA-elnök jelentette be. A 2020-as Európa-bajnokság döntőjét London rendezi, negyeddöntőt és három csoportmeccset rendezhet München, Baku, Szentpétervár és Róma. Csoportmérkőzéseket és nyolcaddöntőt rendez Koppenhága, Bukarest, Amszterdam, Dublin, Bilbao, Budapest, Brüsszel és Glasgow.

A 19 kandidáló labdarúgó-szövetség pályázatai közül választott ki tizenhárom helyszínt az UEFA, köztük Budapestet. A pályázat sikerében komoly szerepet játszott, hogy Magyarország az utóbbi években egy sor olyan világeseménynek, világ- és Európa- bajnokságnak adott otthont, amelyek kiemelkedő színvonalú rendezése osztatlan elismerést aratott a nemzetközi sport világában, ezzel is megalapozva a Magyar Labdarúgó Szövetség pályázatának sikerességét.

Az elmúlt esztendőkben, hazánkban elinduló infrastruktúrafejlesztés megkoronázásaként - Magyarország kormánya által nyújtott kormánygarancia segítségével - 2018-ra felépül az új Puskás Ferenc Stadion, amely 68 ezer fő befogadására alkalmas, a XXI. századi igényeket mindenben kielégítő, európai színvonalú létesítmény lesz. A mai döntés értelmében ez a stadion lesz három Európa-bajnoki csoportmérkőzés és egy egyenes kieséses mérkőzés helyszíne.

Mindezek mellett a kitűnően előkészített magyar pályázat bemutatta a nívós szállás- és közlekedési lehetőségeket, a pezsgő kulturális életet, a magyar sport, azon belül is a futball hagyományait.

Az UEFA pénteki döntése jól illeszkedik az MLSZ stratégiai célkitűzéseihez, és további lendületet adhat a magyar szövetségnek a hazai labdarúgás felemelkedéséhez vezető úton megkezdett munkájának, a rendszerszintű átalakítási, modernizálási folyamatának is - tudatta a szövetség.