Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Zidane szerint Ribéry nem marasztalható el

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Sajnálja ugyan honfitársa elhatározását, Zinedine Zidane szerint azonban tiszteletben kell tartani Franck Ribéry döntését, amely szerint a Bayern München labdarúgója lemondta további szereplését a francia válogatottban.

A korábbi aranylabdás Zidane azután vette védelmébe Ribéryt, hogy Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) francia elnöke egy hete azt nyilatkozta: eltiltással sújtaná honfitársát, amiért nem hajlandó futballozni a nemzeti csapatban.

"Nem döntheti el egymaga, hogy játszik-e francia színekben. Ha Didier Deschamps szövetségi kapitány behívja, akkor jönnie kell" - vélekedett a sportdiplomata az UEFA előírására hivatkozva, amely kimondja, hogy a labdarúgóknak kötelességük a nemzeti együttes rendelkezésére állni, különben klubjukban sem szerepelhetnek néhány mérkőzésen.

"Ennek alapján három meccsre el kéne tiltani a Bayern Münchenből" - tette hozzá Platini.

A kedden megszólaló Zidane viszont, bár ő maga is szívesen látná Ribéryt ezután is a "bleus", a Kékek soraiban, elfogadja a játékos elhatározását.

"Ha nem akar visszatérni a válogatottba, tiszteletben kell tartani döntését - nyilatkozta a közelmúlt francia futballjának ikonikus alakja. - Olyan játékosról van szó, aki jelentős mértékben hozzájárult a nemzeti együttes sikereihez. Nem kell őt sem kényszeríteni, sem szankcionálni" - tette hozzá a 42 esztendős, világ- és Európa-bajnok Zidane.

A brazíliai világbajnokságot hátproblémák miatt kihagyó 31 éves Ribéry az idény előtt bejelentette, visszavonul a válogatottságtól és a jövőben csak német klubcsapatára koncentrál.