eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Deák Bárdos bronzéremért küzdhet, Lőrincz kiesett

A hatszoros világbajnoki második Deák Bárdos Mihály az elődöntőben kikapott, így a bronzéremért léphet majd szőnyegre a kötöttfogásúak 120 kg-os kategóriájában, míg az olimpiai ezüstérmes Lőrincz Tamás a negyeddöntőben vereséget szenvedett és kiesett a 66 kg-osok között a budapesti birkózó-világbajnokság vasárnapi zárónapján.

A 38 éves magyar nehézsúlyúnak az olimpiai második észt Heiki Nabi volt az ellenfele a négy között, akit idén egyszer már legyőzött. A találkozó nem indult jól, Nabi gyorsan kiléptette a magyart, s 1-0-ás előnyhöz jutott, a folytatásban pedig kemény állóharc folyt a szőnyegen, akciót viszont egyik fél sem csinált.

A szünet után Nabi tűnt agilisabbnak, s a szakasz első percének végén nagy erőkkel terelte riválisát a szőnyeg széléhez. Deák Bárdos ekkor összefogott, ám dobási kísérletébe belekontrázott az észt, aki három pontot, majd a rossz magyar óvás után még egyet kapott ezért. A folytatásban a magyar csapat korelnökének már nem maradt ereje, még egyszer ki is lépett, így végül 6-0-ás vereséget szenvedett.

"Nagyon zártan védekezett Nabi, egyszerűen nem tudtam alárakni a karomat. Nagy esélyem volt, de el kell ezt felejteni, s menni kell a bronzért" - mondta Deák Bárdos Mihály.

A 66 kilósok negyeddöntőjében az idén még veretlen, Európa-bajnok Lőrincz egyik legnagyobb riválisával, az azeri Haszan Alijevvel találkozott. A meccset a ceglédi sportoló kezdte jobban, legalábbis ő tudott ellenfele karja alá többször benyúlni, Alijev pedig nagyon passzív volt. Egy perc után az azerit figyelmeztette is a bíró, majd fél perccel később ugyan Lőrinczet is, az intést azonban az azeri kapta 2:15 percnél. A térdelőhelyzetből Lőrincz szépen összefogta riválisát, s ki is emelte, ám a nagy ívű dobásába Alijev belefogott, s a hátára eső Lőrinczre zuhant. A bírák két pontot ítéltek az azeri birkózónak, amit a magyar sarok vitatott, az óvást azonban elutasították, így Lőrincz 3-0-ás hátránnyal ment a szünetre.

A folytatásban nagyon hajtott a magyar birkózó, ám megint hibázott, rossz indításával tulajdonképpen magára húzta Alijevet, aki így mögé került. A hátrány ezzel öt pontra nőtt, kevéssel később viszont Alijevet ismét intették. Több mint másfél perc volt még hátra, a magyar pedig ment előre, mert tudta, ha ellenfelét újraintik az már leléptetést ér. Az óriási iramban Alijev egyre jobban fáradt, s az utolsó percben már nagyon passzívnak tűnt, az intés azonban nem jött. Két másodperccel a vége előtt aztán az azeri kilépett a szőnyegről, amit a mérkőzésvezető menekülésnek minősített és intést kért, a két oldalbíró azonban nem adta ezt meg, ami Lőrincz vereségét jelentette.

"Nem értem, a mérkőzésvezető megadta, egyértelműen menekült az azeri" - mondta feldúltan Struhács György szövetségi kapitány, aki percekig vitatkozott a zsűrivel a szőnyegen, hiába.

Lőrincz ráadásul a vigaszágon sem folytathatja, miután a Alijev az elődöntőben kikapott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×