eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Szilágyi Áron újabb szép győzelme

Szilágyi Áron nyerte szombaton a kardozók athéni Világkupa-versenyét.

A londoni olimpia bajnoka, a világranglista vezetője nagyszerű vívással jutott el az elődöntőig: első négy asszója közül a legszorosabbat is hat tussal, 15-9-re nyerte, még a 64 között a spanyol Pablo Moreno ellen. Ezt követően 15-8-ra verte a francai Nicolas Rousset-t, 15-4-re az orosz Borisz Szavicsot, majd 15-5-re a román Tiberiu Dolniceanut.

Az elődöntőben a francia Vincent Anstett sem tudta megállítani a magyar kardozót, aki 15-10-zel lépett tovább. A döntőben a német Benedikt Wagner volt az ellenfele, de csak a mérkőzés feléig. Szilágyi 8-6 után meglépett és simán győzött 15-9-re.

A Vk-sorozat idei első három állomásán - Madridban, Padovában és Budapesten - bronzérmes volt, majd Moszkvában ötödikként zárt, s most, a majdnem egy hónapos vívószünetet követően az Akropolisz Kupa megnyerésével tért vissza a pástra.
Az athéni viadal 64-es főtábláján hét magyar kardozó szerepelt, de Szilágyin kívül egyikük sem jutott tovább a legjobb 16-nál

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×