Inforádió

Meghallgatom Élő adás

"Németországot megrészegítette a BL, Spanyolország romokban hever"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A német lapok egyértelműen német házidöntőt várnak az után, hogy a Dortmund hazai környezetben 4-1-re legyőzte a Real Madrid együttesét a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntős párharcának szerdai első felvonásán, egy nappal korábban pedig szintén hazai pályán a Bayern München ütötte ki 4-0-ra az FC Barcelonát.

Jóllehet a spanyolországi visszavágók még hátravannak, a német média gyakorlatilag biztosra veszi, hogy a Borussia és a Bayern vívja majd a május végi, londoni BL-finálét.

"Nagyon közeli a német döntő!" - harsogta címlapján a Bild, megállapítva, hogy Jürgen Klopp csapata, élén a mesternégyest szerzett és a lap által előbb gólvágó titánnak, majd földönkívülinek titulált Robert Lewandowskival, gyakorlatilag továbbjutott a Reallal szemben. A legnagyobb példányszámú német napilap szerint a spanyolokat alaposan elpáholta a Borussia, és a Bajnokok Ligájában "először láthatunk német döntőt". "Németországot megrészegítette a BL, Spanyolország romokban hever" - fogalmazott a Bild.

"Az őrület folytatódik" - adta tudtára olvasóinak a Kicker futballmagazin, hangoztatva, hogy Lewandowski négy góljával szétzúzta José Mourinho csapatát. "Kézzelfogható közelségbe került, hogy május 25-én a Wembleyben Borussia-Bayern finálé legyen" - tette hozzá a szaklap.

A Süddeutsche Zeitung a spanyolok szemszögéből "valódi lidércnyomásnak" minősítette Lewandowskit, hozzáfűzve, hogy BL-elődöntőben a lengyel csatár előtt eddig még soha senki sem szerzett négy gólt, s a BVB rendre "lezárta a réseket" a madridi támadók előtt.

A Dortmund csaknem ugyanazt a kiemelkedő fegyvertényt hajtotta végre, mint a Bayern - ezt már a Frankfurter Allgemeine Zeitung szögezte le, elragadónak nevezve a Borussiának különösen a második félidőben mutatott játékát. "A Real Madrid sokak szerint favoritként lépett pályára, ám a Dortmund agresszív játékával megrogyasztotta a spanyolokat, s elnyomta még az olyan labdaművészeket is, mint Mesut Özil, Xabi Alonso vagy Cristiano Ronaldo" - írta az újság.

"Ezen az estén azt láttuk a pályán, hogy az egyik csapat egyértelműen fölébe került a másiknak - idézte a francia hírügynökség Mourinho értékelését. - Volt egy csapat, amely erőnlétileg és lelkileg is a másik fölé nőtt. Egyértelműen a jobb együttes nyert."

A portugál tréner szerint a Real Madrid által bekapott gólokhoz hibák vezettek.

"Nem tudom, hogy les előzte-e meg a másodikat, nem láttam még a felvételt, így ezt nem tudom megítélni, és azt sem, hogy a negyedik jogos tizenegyesből született-e. Az eredmény talán alakulhatott volna úgy is, hogy 2-1 vagy 3-1 a vége, de még egyszer hangsúlyozom, hogy a jobbik csapat győzött" - tette hozzá a mérkőzés utáni összegzésében.

"A német futball nagyon jó, de a spanyol azért spanyol labdarúgás marad, nem lehet egy mérkőzés alapján ítéletet mondani" - folytatta a tréner, majd a visszavágóra áttérve kijelentette: semmi sem elképzelhetetlen, a remény él, a történetnek még nincs vége.

"Számítok a játékosaimra, hogy ezt a jövő héten bizonyítják."

Óvatosan fogalmazott a győztes gárda szakvezetője:

"Le kell győznünk magunkat, nehogy pórul járjunk - vélekedett a számukra nagyon is kedvező eredmény ellenére Klopp. - El kell még utazni Madridba, és az nem egészségügyi séta lesz. Óriási második félidőt produkáltunk, a jót megtartottuk, a hulladékot kidobtuk. Ez egyszerűen hihetetlen" - lelkendezett a dortmundiak trénere.