eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Douchev-Janics futamgyőzelemmel döntős

A kajakos Douchev-Janics Natasa a papírformának megfelelően bejutott a szombati döntőbe 200 m-en a londoni olimpia pénteki versenynapján.

A Démász-Szeged 30 éves, háromszoros ötkarikás bajnok lapátforgatója az előfutamban aratott győzelme után, a középfutamban sem bízott semmit a véletlenre. A nyolc induló közül csak az első kettő és a három futam két legjobb harmadikja kerülhetett a fináléba, de Douchev-Janics lehajrázva a remekül kezdő lengyel Marta Walczykiewiczet, megnyerte a versenyt.

"Nem mondom azt, hogy nem mentem +full+ pályát, de az első száz méteremen még lesz mit javítani" - mondta a magyar versenyző, aki első pályája után nem nyilatkozott, s most is csak egy-egy kérdést engedélyezett a sajtó képviselőinek. "A táv első fele nem sikerült túl jól, most el is megyek, és gyakorolom azt az egy-két húzást, amelyre holnap szükségem lesz. Bízom benne, hogy szombaton is sok magyar lesz kint, én pedig, akárcsak ma, ismét megnyerem a futamomat."

Douchev-Janics tavaly kislánya születése miatt nem indult a szegedi vb-n, előtte azonban 2007-ben, 2009-ben és 2010-ben is megnyerte ezt a számot a világbajnokságon, idén júniusban pedig Európa-bajnok lett Zágrábban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×