eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Lőrincz Tamás ezüstérmes

Lőrincz Tamás ezüstérmet nyert a kötöttfogású birkózók 66 kg-os súlycsoportjában a londoni olimpián. A döntőben vereséget szenvedett a dél-koreai Kim Hjeon Vutól.

Az első menetet a dél-koreai Kim Hjeon Vu nyerte meg, miután kivédekezte az utolsó fél percet Lőrincz Tamás ellen. A második menetben a magyar versenyző ment le parterhelyzetbe, a dél-koreai pedig két pontot csinált rajta, s ezzel megnyerte az olimpiát.

A 25 éves ceglédi versenyző a magyar birkózás történetének 16. olimpiai ezüstérmét szerezte meg, egyben ő a kilencedik magyar dobogós a londoni játékokon, közülük a második birkózó, ugyanis Módos Péter (55 kg) vasárnap harmadik lett.

"Úgy éreztem egyben vagyok, jól ment nekem egész nap. A parter előtt 20 másodpercig nem engedte magát befogni a koreai, de nem szóltak rá. Így alakult, nagyon csalódott vagyok, úgy érzem, több volt bennem" - mondta a Magyar Televízió riporterének az elvesztett döntő után Lőrincz Tamás.

"Egyszer találkoztunk már a világbajnokságon, ott sikerült megvernem, de most állásban nem nagyon fértem oda hozzá. Örülök azért az ezüstnek, de ez egy olyan dolog, ami már soha többé nem jön vissza. Indulhatok még olimpián, de nagyon sajnálom, ebben tényleg több volt. Soha életemben nem fogom elfelejteni ezt, szép is, de óriási csalódás is. Itt voltam annak a kapujában, hogy az olimpiai bajnok legyek, nehéz ezt feldolgozni" - mondta a meccs után.

Férfiak, kötöttfogás, 66 kg, olimpiai bajnok:

Kim Hjeon Vu (Koreai Köztársaság)
2. LÕRINCZ TAMÁS
3. Manuhar Tszhadaja (Grúzia) és Steeve Guenot (Franciaország)

Hanganyag: Kaposi Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×