Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Lőrincz Tamás ezüstérmes

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Lőrincz Tamás ezüstérmet nyert a kötöttfogású birkózók 66 kg-os súlycsoportjában a londoni olimpián. A döntőben vereséget szenvedett a dél-koreai Kim Hjeon Vutól.

Az első menetet a dél-koreai Kim Hjeon Vu nyerte meg, miután kivédekezte az utolsó fél percet Lőrincz Tamás ellen. A második menetben a magyar versenyző ment le parterhelyzetbe, a dél-koreai pedig két pontot csinált rajta, s ezzel megnyerte az olimpiát.

A 25 éves ceglédi versenyző a magyar birkózás történetének 16. olimpiai ezüstérmét szerezte meg, egyben ő a kilencedik magyar dobogós a londoni játékokon, közülük a második birkózó, ugyanis Módos Péter (55 kg) vasárnap harmadik lett.

"Úgy éreztem egyben vagyok, jól ment nekem egész nap. A parter előtt 20 másodpercig nem engedte magát befogni a koreai, de nem szóltak rá. Így alakult, nagyon csalódott vagyok, úgy érzem, több volt bennem" - mondta a Magyar Televízió riporterének az elvesztett döntő után Lőrincz Tamás.

"Egyszer találkoztunk már a világbajnokságon, ott sikerült megvernem, de most állásban nem nagyon fértem oda hozzá. Örülök azért az ezüstnek, de ez egy olyan dolog, ami már soha többé nem jön vissza. Indulhatok még olimpián, de nagyon sajnálom, ebben tényleg több volt. Soha életemben nem fogom elfelejteni ezt, szép is, de óriási csalódás is. Itt voltam annak a kapujában, hogy az olimpiai bajnok legyek, nehéz ezt feldolgozni" - mondta a meccs után.

Férfiak, kötöttfogás, 66 kg, olimpiai bajnok:

Kim Hjeon Vu (Koreai Köztársaság)
2. LÕRINCZ TAMÁS
3. Manuhar Tszhadaja (Grúzia) és Steeve Guenot (Franciaország)

Hanganyag: Kaposi Dávid