eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Dráma és gólzápor a BL-selejtezőben - videókkal

Hihetetlen izgalmak után búcsúzott a labdarúgó Bajnokok Ligájától a két, magyar játékost is foglalkoztató csapat. Juhász Roland együttese, az Anderlecht büntetőkkel esett ki a Partizannal szemben, míg Koman Vladimir alakulatát, a Sampdoriát a Werder búcsúztatta hosszabbítás után. Lemaradt a főtábláról a Sevilla is.

A Juhász Rolanddal a védelemben kezdő Anderlecht ellen 2-0-ra elhúzott a Partizan Cleo duplájával. A belga együttes hét perc alatt egyenlített egy szerencsés és egy bombagóllal, és közel állt a győztes találat megszerzéséhez is - Lukaku gólját tévesen nem adták meg les miatt, majd a hajrában a magyar válogatott védő lőtt mellé -, ám maradt a 2-2-es döntetlen, így hosszabbítás következett.


A ráadásban mindkét együttes óvatosabban játszott, így tizenegyesekkel dőlt el a párharc. Hiába védett ki két lövést is a belga bajnok kapusa, Proto, csapattársai közül a laza talaj miatt hárman is - Suárez, Biglia és Bousssoufa - rosszul találták el a labdát, és fölé lőtték büntetőjüket. Ezzel a szerb alakulat jutott a főtáblára, 2003 után először.



Érdekesség, hogy a Partizan edzője Aleksandar Stanojevic korábban egy évet az NB I-ben, a Videotonban futballozott. Juhász Roland alakulata sorozatban negyedszer marad le a BL csoportköréről.

Komanéknak sem sikerült

Szintén az Európa Ligában folytathatja a Sampdoria. Az olasz gárda, amelyben ezúttal kispados volt Koman Vladimir, közel állt a továbbjutáshoz: Pazzini duplájával 13 perc alatt ledolgozta hátrányát, majd Cassano 85.

percben szerzett, pimasz és egyszerre szerencsést találata már a genovaiak sikerét jelentette. Az utolsó percben azonban Rosenberg távoli lövésével hosszabbításra mentette a meccset a Werder Bremen számára, a ráadásban pedig Pizzaro a csoportkörbe lőtte a német együttest.



Sok gólt hozott az ibériai derbi, a Sevilla és a Braga csatája is. Az első meccset megnyerő portugál alakulat idegenben is jól kezdett, és növelte előnyét. Az utóbbi években rendszeres BL-szereplő andalúziai gárda egy percig sem állt továbbjutásra, és végül döntetlenre sem tudta menteni a meccset, 4-3-ra a Braga győzött. A portugál meglepetéscsapatban a brazil Lima mesterhármast szerzett bő fél óra alatt.

A Sevilla búcsúja a Lyonnak is kedvez, ugyanis ezáltal a francia csapat az első kalapba kerül a csütörtöki sorsoláson.



A korábban a Lokit búcsúztató Basel 3-0-ra nyert a moldovai Sheriff ellen, így magabiztosan jutott a főtáblára. Szintén ott lesz a 32 között a Hapoel Tel-Aviv, amely a Salzburgot búcsúztatta.

{{keretes_cim}}

Bajnokok ága:
Sheriff (moldovai)-FC Basel (svájci) 0-3
G.: Streller 74., Frei 80., 87.
Továbbjutott: a Basel, 4-0-val

Hapoel Tel-Aviv (izraeli)-Salzburg (osztrák) 1-1 G.: Zahavi 90., ill. Douglas 42. - öngól
Tj: a Hapoel, 4-3-mal

Anderlecht (belga)-Partizan Beograd (szerb) 2-2 G.: Lukaku 64., Gillet 71., ill. Cléo 15., 53. - 11-esekkel 2-3
Tj: a Partizan Beograd, 4-4-gyel, 11-esekkel

Nem bajnokok ága:
Sampdoria (olasz)-Werder Bremen (német) 3-2 - hosszabbítás után
G.: Pazzini 8., 13., Cassano 85., ill. Rosenberg 93., C. Pizzaro 100.
Tj: a Werder, 5-4-gyel

Sevilla (spanyol)-Braga (portugál) 3-4
G.: Fabiano 60., Navas 84., Kanouté 91., ill. Matheus 31., Lima 58., 85., 90.)
Tj: a Braga, 5-3-mal

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×