Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A Ferencváros otthon kapott ki az ősi riválistól

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az Újpest 1-0-ra győzött az ősi rivális Ferencváros otthonában a labdarúgó Soproni Liga 25. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén.

A zöld-fehérek ezzel elveszítették tavaszi veretlenségüket.

Soproni Liga, 25. forduló:
Ferencváros-Újpest FC 0-1 (0-1)

Albert Stadion, 8000 néző, v.: Kassai
gólszerző: Kabát (35.)
sárga lap: Csizmadia (49.), Elding (74.), Ferenczi (88.), illetve Vasiljevic (45.), Takács (69.)

Ferencváros: Megyeri - Csizmadia, Tutoric, Dragóner, Stockley - Rósa D., Adnan (Abdi, 60.), Morrison (Lipcsei, 74.), Schembri (Shaw, 70.) - Elding, Ferenczi

Újpest: Balajcza - Vermes, Vaskó, Takács Z., Pollák (Szokol, 77.) - Simek, Korcsmár, Vasiljevic - Barczi (Kovács D., 81.), Kabát - Rajczi (Tóth N., 87.)

Ugyan közel sem volt telt ház az Albert Stadionban, a két szurkolótábor kellőképpen elszórakoztatta magát egymás pocskondiázásával a kezdő sípszó előtt, így a csapatok már elég paprikás hangulatban kezdhették a 206. derbit.

Magyar viszonylatban hatalmas iramban zajlott a találkozó, előbb a vendégek részéről Rajczinak volt helyzete, majd a túloldalon Schembri válaszolt egy kapufával. A 35. percben egy nagy védelmi hiba után megszerezte a vezetést az Újpest. A félidő vége előtt ismét csak a lécet találták el a hazaiak, ezúttal Rósa "forgácsolta" szét a kapufát.

A fordulást követően a Ferencváros ragadta magához a kezdeményezést, míg az Újpest a gyors kontrákra épített, főként Simek jobb oldali elfutásaival. A 76. percben ismét kapufát lőtt a hazai csapat, immáron a harmadikat, ezúttal Ferenczi tévedett néhány centit. A hajrában Shaw előtt adódott ziccer, de Balajcza hárított, majd az utolsó utáni percben Rósa lábában is ott maradt az egyenlítés.