eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Két góllal nyert az Inter a Barcelona ellen a San Siróban

Fordított, s 3-1-re nyert Mourinho csapata a San Siróban, az Inter-Barcelona BL-elődöntő első 90 percében.

José Mourinho nem változtatott a legutóbbi bajnoki mérkőzésen, a Juventus ellenin szerepeltetett csapatán. A 36 éves Javier Zanettinek jutott így a feladat, hogy megállítsa honfitársát, Lionel Messit. A Barcelonában, az Espanyol elleni névsorhoz képest változás Seydou Keyta és Zlatan Ibrahimovic visszatérése, Yaya Touré és Gabriel Milito kárára.

A kezdőcsapatok. Inter: Julio Cesar, Maicon, Lucio, Samuel, Zanetti, Motta, Cambiasso, Pandev, Milito, Sneijder, Eto'o. Barcelona: Valdes, Dani Alves, Pique, Puyol, Maxwell, Xavi, Busquets, Keita, Ibrahimovic, Messi, Pedro.

Mezőnyjátékkal, de kisebb Inter-fölénnyel telt az első negyedóra, ehhez képest a Barcelona szerzett vezetést. Maxwell, akit az olaszok a Barcelona gyenge pontjának tartottak, s aki nem utolsósorban az Intertől szerződött a katalánokhoz, betört a balhátvéd helyéről indulva a tizenhatoson belülre. Pontosan hátralőtt labdáját a középen egyedül érkező Pedro laposan a kapuba vágta.

Érdekes, hogy azon a poszton hibázott az Inter védelme, amelyről Mourinho a legtöbbet beszélt a mérkőzés előtt: Maicont feljebb tolva meg akarta erősíteni a védelmet. Maxwell úgy ment mégis be, mintha egyedül lett volna a pályán.

A 30, perc táján a magára talált Inter kiegyenlített: Maicon kitolta a labdát Samuel Eto'ónak, a centerezést Diego Milito átvette a tizenhatoson belül, a védők gyűrűjében, háttal a kapunak. Jól vette észre, hogy a jobbját, a bal öszekötő helyén Wesley Sneijder egyedül van: odatolta a labdát, a holland pedig a hálóba lőtt. Victor Valdés lába hozzáért a labdához, de ez nem volt elég a hárításhoz.

Két gól, már az első félórában, erre kevesen számítottak. Az InfoRádió sem. Mindazonáltal nem a mundér védelme miatt jegyezzük meg: a két csapat tudását ismerve szinte hihetetlen az a két helyezkedési hiba, amit a jobbhátvédek elkövettek. Az egyik oldalon Maicon, a másikon Dani Alves. A két brazil. Sokak szerint a poszt két legjobbja mostanság a világon.

Az első félidő végén 1-1-gyel mentek pihenni a csapatok.

Az Inter harcosan és lendületesen kezdte a második játékrészt. Előbb Sneijder maradt le egy beadásról, aztán Milito éppen csak lesről indult, majd Sneijder labdát szerzett, kipasszolta a labdát Militónak, aki megtalálta a felvágtázó Maicont. A brazil egy héten belül a második nagyon fontos gólját lőtte, ezúttal Seydou Keitától nyomorgatva. Az akció azzal indult, hogy Lionel Messi elveszítette a labdát...

Egy perccel később Carles Puyol sárga lapot kapott, emiatt kénytelen lesz a lelátóról nézni a visszavágót.

Nem szereti a Barcelona, ha rángatják a bajszát. Lionel Messi lövését, majd Sergio Busquets hétméteres fejesét védte bravúrral Julio Cesar. José Mourinhob is reagált., Goran Pandev helyére beküldte Dejan Sztankovicsot, legyen, aki jobban vigyáz a középpályán a labdákra.

Ekkora öröm az Inter híveinek egy percen belül kétszer is! Előbb Sztankovics pazar labdaszerzése után Samuel Eto'o beadását Wesley Sneijder valahogy még fejjel Diego Milito felé tudta küldeni, aki a kapuba bólintott. Előbb visszanézett a partjelzőre, nem volt-e lesen... Nem biztos, de Olegario Benquerenca megadta a gólt.

S aztán jött az újabb öröm: az egész meccsen még kapura lövésig sem jutott egykori Inter-játékost, Zlatan Ibrahimovicot Pep Guardiola lehívta a pályáról.

Az utolsó negyedóra kezdetén kényszerűségből kettőt cserélt az Inter. Előbb a Messi vállába ütközve fejsérülést szenvedett Maicont vitték le hordágyon a pályáról, majd az erejével teljesen elkészült Diego Milito kéredzkedett le. 1990-ben, ugyanebben a stadionban láttak már ilyet, egy német-holland vb-meccsen Jürgen Klismann járt ugyanígy. Most Chivu és Balotelli került pályára.

A Barcelona nagyon megnyomta az utolsó negyedórát, az Inter védekezett. A 84. percben Sneijder a 16-osán belül szabálytalalnkodott Daniel Alvessel, a brazil kapott sárga lapot. Téves bírói ítélet volt, tizenegyes járt volna a Barcelonának.

A Barcelona rendkívüli erőfeszítéseket tett, de az Inter kibírta a nyomást, megnyerte tavasszal, sorozatban az ötödik BL-mérkőzését is, s kétgólos előnnyel mehet a címvédőhöz a Nou Campba.

Címlapról ajánljuk
Durva csapadékcsúcsok, szélsőséges időjárás: mielőbbi óvintézkedéseket sürgetnek

Durva csapadékcsúcsok, szélsőséges időjárás: mielőbbi óvintézkedéseket sürgetnek

Egy frissen végzett kutatás szerint a válaszadók 37 százaléka a csatornázás segítségével egyszerűen megszabadulna az értékes esővíztől. Minden második városlakó pedig a betonfelületek csökkentését, illetve a víz tárolását, szikkasztását és hasznosítását tartja jó megoldásnak – mondta az InfoRádióban Feitel Balazs, az Ipsos Zrt. ügyvezető igazgatója.

Moszkva: a Steadfast Defender a hidegháborús gondolkodásmódhoz való végleges visszatérés

Moszkva szerint a hadgyakorlat annak bizonyítéka, hogy a NATO egy Oroszországgal szembeni esetleges fegyveres konfliktusra készül.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Tegnap nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően  a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodása készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Ukrajna keleti részén két kulcsfontosságú város körül továbbra is heves harcok folynak, egyre nagyobb veszélyben Bahmut. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 18:00
×
×
×
×