eur:
392.21
usd:
366.8
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Malajziai Nagydíj: a Ferrari a legmegbízhatóbb, de a Red Bull a leggyorsabb

A három év kihagyás után visszatért Michael Schumachertől futamról futamra jobb teljesítmény várható - mondta az InfoRádiónak Farkas Péter, az A5.hu portál Formula-1-es rovatvezetője.

Már Bahreinben és Ausztráliában is látni lehetett, hogy a Red Bull a legerősebb, ha az egykörös tempót nézzük, de a megbízhatósággal gondja van a csapatnak, ez pedig az első két futamon a Ferrari kezére játszott - mondta az InfoRádiónak az A5.hu portál Formula-1-es rovatvezetője.

Farkas Péter szerint a hétvégi futam helyszínén, Malajziában nagy meleg várható, így újra problémája lehet a megbízhatósággal a Red Bullnak, amely már a bahreini nagydíjon is a megengedett maximális méretű hűtéskivezetést használta a hátsó futóműnél.

A szakíró úgy véli, a Ferrari tűnik a legesélyesebbnek, mert bár az időmérőn lassabbak a Red Bullnál, operatív szinten és a megbízhatóság szempontjából jobban működnek.

Hozzátette, a konstruktőrök között második helyen álló McLaren Malajziában nem feltétlenül lesz sikeres, mert a gyors kanyarok az aerodinamikailag kevésbé fejlett autóiknak nem annyira kedveznek.

Vettel a legesélyesebb a vb-címre

Az élcsapatok versenyzői közül szinte mindenkinek van reális esélye, hogy megnyerje a világbajnokságot, de Farkas Péter kiemelte: Fernando Alonso most nagyon jó formában van, és sikerült beilleszkednie a Ferrarihoz.

Michael Schumacher teljesítményét értékelve a szakíró elmondta, a hétszeres világbajnokot sok kritika éri, amiért nem nyújt olyan kirobbanó formát, mint amit korábban megszokhattunk tőle, de Melbourne-ben már jobb teljesítmény nyújtott. A három év kihagyást nem lehet egyik pillanatról a másikra elfelejteni, biztos javulni fog Schumacher - tette hozzá.

A szakíró hangsúlyozta, az évad során rengeteget változnak még az erőviszonyok, így nehéz megmondani, kinek van esélye a végső győzelemre, és kinek nincs, de egyetért Schumacherrel, aki Sebastian Vettelt tartja a legnagyobb favoritnak.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×