eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Formula-1: minden második pilóta jövője bizonytalan

Bő öt héttel a Formula-1-es világbajnokság vége előtt a pilóták több mint felének bizonytalan a jövője. Az új csapatok indulásával elvben szinte mindegyikük találhat majd helyet magának a következő évre, de egyelőre mindenki arra vár, hogy hol folytatja a mezőny egyetlen kétszeres világbajnoka.

Az olasz és a spanyol sajtó hosszú ideje egybehangzóan állítja, hogy Fernando Alonso a Renault-tól a Ferrarihoz szerződik. A 2005-ben és 2006-ban világbajnok spanyol versenyző ebben a szezonban még dobogóra sem állhatott, igaz, tavaly is hasonló volt a helyzete az emlékezetes körülmények között megnyert Szingapúri Nagydíjig.

A Ferrarinál a brazil Felipe Massa helye biztos akkor, ha zökkenőmentes lesz a felépülése a hungaroringi balesete után. A finn Kimi Raikkönennek is érvényes szerződése van 2010-re a maranellói csapathoz, de Alonso érkezése esetén szinte biztosan neki kellene távoznia. Az olasz istálló az elmúlt hetekben felvetette, hogy szívesen indítana három autót, viszont a riválisok ellenállása miatt erre nem lesz lehetősége.

Az elmúlt négy futamon rendre dobogós Raikkönen adott esetben a McLarenhez térhet vissza. A wokingiak szívesen is látnák, ugyanakkor a csapat az elmúlt bő két évben már az angol Lewis Hamilton köré épült.

A szintén finn Heikki Kovalainen eddig csak ritkán teljesített meggyőzően, így valószínűleg mennie kell. Ha nem Raikkönen, akkor minden bizonnyal Nico Rosberg pótolja majd.

A résztulajdonos Mercedes már egy ideje szívesen látna német pilótát a McLarenben, ha ez most sem sikerül, akkor a stuttgartiak az egyre szorosabb kapcsolat jegyében a Brawnhoz próbálhatják meg beajánlani Rosberget az angol Jenson Button mellé. Ha viszont a McLaren választása Rosbergre esik, könnyen lehet, hogy Raikkönen köt ki Ross Brawn csapatánál.

A szingapúri szándékos baleset miatt felfüggesztett eltiltással büntetett Renault a korábbi híresztelésekkel ellentétben bejelentette, hogy marad a Formula-1-ben. Ha viszont Alonso a Ferrarihoz távozik, akkor a csapatnak mindenképpen szüksége lesz egy kiemelkedő tudású pilótára. Ez lehet Raikkönen, de akár a lengyel Robert Kubica is, akinek a BMW kiszállásával kell csapatot találnia.

A legnagyobb nyugalomban a Red Bull pilótái várhatják a következő szezont: az istálló már a Magyar Nagydíjon egyértelművé tette, hogy nem változtat a Mark Webber, Sebastian Vettel összeállításon.

A következő idényben az eddigi 20 helyett az új csapatok érkezésével 26 pilóta versenyezhet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×