eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Felfüggesztett büntetést kapott a Renault

A Nemzetközi Automobil Szövetség eltiltotta a Renault Formula-1-es csapatot, de a büntetés végrehajtását két évre felfüggesztette. Az istállót azzal vádolták, hogy utasítást adott Nelson Piquet-nek a tavalyi Szingapúri Nagydíjon arra, falnak rohanjon autójával, ezzel segítve klubtársát, Fernando Alonsót.

Az FIA a francia istálló korábbi vezetőjét, Flavio Briatorét meghatározatlan időre eltiltották valamennyi F1-hez köthető tevékenységtől, így a menedzseléstől is, míg a Renault volt főmérnöke, Pat Symonds öt éves eltiltást kapott, mivel a szervezet szerint a baleset az ő ötletük volt.

"A Renault istálló ezzel nem csak a sportág jó hírét tette kockára, de veszélybe sodorta a nézők, a pályabírók, más versenyzők és Nelson Piquet Jr. testi épségét is" - indokolta döntését a FIA.

Bernard Rey, a Renault-csapat elnöke bocsánatot kért a motorsport világtanácsa előtt, és jelezte: vállalják a felelősséget, és remélik, hogy az istálló a jövőben szebb napokat is megélhet majd.

A Renault eltiltását azért függesztette fel a 2011-es szezon végéig a FIA, mert értékelte, hogy az érintett vezetők még az ítélethirdetés előtt távoztak posztjukról, továbbá a Renault elismerte bűnösségét, vállalva a felelősséget a botrányért.

A francia csapat múlt szerdán gyakorlatilag elismerte a vádakat, s közleményében jelezte, hogy nem fogja vitatni azokat. Flavio Briatore és Pat Symonds azonnal távozott posztjáról.

A kétszeres világbajnok Alonso a múlt héten azt mondta, hogy semmit sem tudott a súlyosan sportszerűtlen utasításról.

Sajtóértesülések szerint a FIA az ifjabb Piquet háromszoros vb-győztes édesapjától értesült a történetekről, majd néhány nappal később a fia is vallomást tett, akit a sikertelen szereplés miatt augusztus elején menesztett a Renault.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×