eur:
392.12
usd:
366.44
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Százmilliókat érhet Leandro gólja - videóval

Hatalmas lépést tett a továbbjutás felé a Debrecen: a magyar bajnok 1-0-ra nyert az észt Levadia Tallinn otthonában a Bajnokok Ligája selejtező harmadik körének első meccsén. A győztes találatot szerző Leandro szerint megérdemelt a hajdúsági együttes sikere.

A Debrecen egy félidőnyi jó játékkal és némi szerencsével győzött a Levadia Tallinn vendégeként. Az első játékrészben az észt együttes játszott aktívabban, a 16. percben csak a kapufa mentette meg a góltól a Lokit. Ebben a periódusban a hazaiak beszorították a magyar bajnokot, a DVSC alig jutott el az ellenfél kapujához.


A szünet után aztán fordult a kocka, a Debrecen átvette az irányítást, a hazaiak pedig kontrákkal próbálkoztak. Előbb Czvitkovics hagyott ki óriási ziccert, majd a 70. percben a csereként beálló Coulibaly kapusról kipattanó lövését követően Leandro talált a hálóba. A hajrában nagy erőket mozgósított az egyenlítésért a Levadia, de a vendégek védelme remekül állta a rohamokat.

Ha a hajdúságiak jövő szerdán, a debreceni visszavágón továbbjutnak, akkor bekerülnek a BL-selejtező rájátszásába, és már biztos, hogy az Európa-liga csoportkörében szerepelhetnek, ami hatalmas bevételt jelent a klubnak. A DVSC bajnokként 200 ezer eurót biztosan kap az UEFA-tól, a Kalmar elleni szereplés 130 ezret ért, ahogy a Levadia elleni meccsek is ennyit hozna a konyhára. Ha azt észteken túljut a Loki, 2,1 millió eurót kap a BL-rájátszásban szereplésért, és ha innen esetleg nem jut tovább, további 1 millió eurót fizet az UEFA az EL-csoportkörért is, vagyis összesen több mint 3,5 millió eurót, közel egymilliárd forintot kasszirozhat a hajdúsági klub. Ez az összeg magasabb, mint amit a Ferencváros bezsebelt az 1995-ös BL-es menetelésért. Persze a BL-főtábla lenne az igazi aranybánya, azért 7,1 millió eurót, azaz 1,7 milliárd forintot kaphat a DVSC.

Herczeg András, a DVSC klubmenedzsere a haon.hu-nak azt mondta a meccs után, hogy az első játékrész kiegyenlített küzdelmet hozott, és a kapufánál szerencséjük volt. A második félidőben átvették a játék irányítás, sok labdát szereztek, és fontos gólt lőttek - tette hozzá.

Leandro szerint megérdemelt a Loki győzelme, mert a második félidőben jó teljesítményt nyújtott a csapat, és sokat támadott. A balhátvéd csak azt sajnálta, hogy eltiltás miatt kihagyja a visszavágót.Eredmények:

Bajnokok csoportja
Levadia-Debrecen 0-1
Salzburg-Dinamo Zagreb 1-1
Slovan Bratislava-Olympiakosz 0-2
FC Zürich-NK Maribor 2-3
Apoel Nicosia-Partizan Belgrád 2-0
Sheriff Tiraspol-Slavia Praha 0-0
Aktobe-Maccabi Haifa 0-0
Baki-Levszki 0-0
Ventspils-BATE 1-0
FK Köbenhavn-Stabaek 3-1

Nem bajnokok csoportja
Sahtar Doneck-FC Timisoara 2-2
Celtic-Dinamo Moszkva 0-1
Sporting CP-Twente 0-0
Sparta-Panathinaikosz 3-1
Anderlecht-Sivasspor 5-0

A visszavágókat augusztus 4-5-én rendezik.

A következő fordulóban a Bajnokok csoportjának tíz továbbjutója öt párban játszik a főtáblára kerülésért. Az azokból a párharcokból kiesők az Európa-liga főtáblájára kerülnek. A Nem bajnokok csoportjának továbbjutói (öt csapat) az Arsenal, Lyon, Stuttgart, Fiorentina, Atlético Madrid ötösből kapnak ellenfelet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
×
×
×
×