eur:
393.41
usd:
367.54
bux:
67190.87
2024. április 26. péntek Ervin

Megtörik-e az átok? - magyar-szerb rangadó a vb-n

A magyar férfi vízilabda-válogatott ma délután 14 órakor újra nekiveselkedik, hogy öt év után végre legyőzze a szerb együttest. Kemény Dénes szövetségi kapitány csapata a római világbajnokság negyeddöntőjében mérkőzik legnagyobb riválisával.

Újabb felvonás következik ma délután a magyar és a szerb válogatott párharcában. A magyar együttes öt éve próbálja legyőzni dél-szláv riválisát, mindhiába. A két gárda pár hete egy budapesti felkészülési tornán találkozott egymással, akkor Szerbia 8-6-ra nyert. A nyeretlenségi széria hosszúra nyúlt, bár amikor utoljára nyert Kemény Dénes szövetési kapitány csapata, akkor 7-6-os sikerével Athénban olimpiai bajnok lett.

Most nem az ötkarikás elsőség a tét, csak a világbajnokság elődöntője, a presztizs azonban hatalmas, ráadásul, amelyik együttes kiesik, az csak az 5. helyért küzdhet a folytatásban.

A magyar válogatott pihentebben várhatja a rangadót, miután csoportelsőként jutott a nyolc közé, a szerbek viszont csoportjukban a másodikok lettek, így a nyolcaddöntőben vízbe kellett szállniuk. A nyolc közé jutásért vívott mérkőzésen magabiztosan verték 7-5-re a házigazda olaszokat.

A magyar együttes a csoportmeccsek során még nem játszott tökéletesen, Dél-Afrikának és Kanadának ugyan egyaránt 15 gólt lőve győzött, a németek ellen viszont csak 7-7-es döntetlent ért el. Kemény Dénes és játékosai szerint azonban ebből még nem kell messzemenő következtetéseket levonni, mert a csoportkörben még a csapatjáték csiszolásán volt a hangsúly. És ha folytatásban a háromszoros olimpiai bajnokok közül a tavalyi év legjobb játékosa, Biros Péter, Kiss Gergely és a további húzóemberek közül Madaras Norbert, Varga Dénes és Varga Dániel is kiemelkedően teljesít, akkor a szerbek ellen sem lehet gond.

Akik azonban roppant motiváltan várják a mai meccset: Vanja Udovicsics csapatkapitány szerint mind számukra, mind a magyarok számára csak most kezdődik az igazi világbajnokság, igaz ez az egyik gárda számára véget is ér. A világklasszis pólós azt mondta, hogy az öt éves magyarok elleni veretlenségi szériából nem szabad kiindulni, mert minden magyar-szerb összecsapás más nehézségeket rejt magában.

A szövetségi kapitány Dejan Udoviccsics valamivel átfogóbb képet igyekezett festeni csapatáról. A szakember azt mondta, hogy érzi játékosain, mind nagyobb étvággyal állnak a következő feladatok elé. Megmutatták, hogy van játékuknak karaktere, és ugyan kevés a pihenésre rendelkezésre álló idő, de nem lehet kérdés, hogy a szerb együttes mindent belead majd a továbbiakban is a vb során - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×